Langtidsbagte tomater

Idag havde jeg en masse tomater, der skulle bruges. Lidt af hvert: cherrytomater, blommetomater, bøftomater fra drivhuset mm. Jeg valgte at langtidsbage dem og derefter kunne de indgå i en lækker salat eller bruges som tilbehør til et godt stykke kød. Når man langtidsbager tomater, opstår der en virkelig intens tomatsmag, som er værd at vente på. Og så er de da lidt smukke at se på også.

Langtidsbagte tomater Langtidsbagte tomater Langtidsbagte tomater

Ingredienser

 • 1 kg tomater (det er bedst med de små, men alle kan bruges)
 • 1 dl olivenolie
 • 3 fed hvidløg
 • Et par håndfulde friske (eller ts tørrede) krydderurter, f.eks. timian, oregang (eller hvad man lige har i haven eller skabet)
 • 1 ts groft salt
 • 2 ts Sukrin Gold – fremhæver sødmen i tomaterne

Fremgangsmåde:

 1. Tomaterne skylles og halveres (eller skæres i både, hvis det er store tomater).
 2. De vendes i olien, som er tilsat hakket hvidløg, krydderier, salt og Sukrin.
 3. Tomater placeres med skærefladen opad i en bradepande og bages i ovnen ved 120-150 gr varmluft i 2-3 timer. Jo højere temperatur, jo hurtigere går det – men til gengæld er smagen ikke så intens.
 4. Tomaterne er færdige, når der næsten ikke er mere væde i bradepanden. De må ikke tørre helt ud.
 5. Kan opbevares i køleskabet i et glas i 1 uge eller 2.

3 thoughts on “Langtidsbagte tomater

 1. Lis siger:

  Tomater et lille “fif”

  Når jeg feks laver salat eller pizza deler jeg gerne tomaterne i mindre stykker, Jeg tager alle kerner over i en lille skål og bruger kun det yderste at tomaten. Jeg gemmer kernerne til jeg skal lave min egen tomatsauce eller de kommer det med i en gryde/wokret. Tomat giver en god umami til den færdig ret.

  Like

 2. Lis siger:

  Jeg faldt over denne opskrift – jeg laver altid selv mine tørrede tomater, men der er mere fordi jeg synes de købte mange gange er for salte.

  Det er en god ide at blande tomaterne.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s