Sukkerfri blommemarmelade med ribs og æbler

Vi har kun en lille byhave med 2 frugttræer, så der er som regel ikke så meget at høste. Men i år er høsten faktisk rimelig god og frugterne er store og saftige. Nogle poser ribs fra svigersønnens have havde jeg også i fryseren – og bum bum, blev det hele kogt sammen til en frisk blomme-æble-ribs marmelade, som vi bruger som topping på vores morgen skyr. Jeg tror nu også, den vil være god oven på en oopsie med ost 🙂

Sukkerfri blommemarmelade med ribs og æbler

Sukkerfri blommemarmelade med ribs og æbler

Ingredienser (ca angivelser):

  • 1 kg store blommer
  • ½ kg æbler
  • ca 1 dl vand
  • 250 g ribs
  • Sukrin eller flydende sød indtil det er sødt nok (smag dig frem) – eller sukker, hvis man ikke er til sødemidler
  • 2 ts vanilje pulver

Blommerne skylles, halveres og udstenes. Æblerne skylles, befries for kerner og skæres i kvarte. Puttes i en gryde med en smule vand og vaniljen. Koges i ca 15 min, indtil blommer og æbler er helt møre. Ribs tilsættes og får et hurtigt opkog. Det hele smages til med flydende sød eller Sukrin og hældes på Atamonskyllede glas. Enten opbevares marmeladen i køleskabet eller også tilsættes yderligere Atamon (konserveringsmiddel).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s