Rød hokkaido suppe

Jeg elsker det danske omskiftelige vejr og årstidernes skiften, fordi det altid inspirerer mig til at gå igang med nye retter i mit køkken. Varmen fra de sydlige himmelstrøg kunne jeg godt bruge, men jeg ville hurtigt blive træt af altid at spise grillmad og salat.

Forleden var det et rigtigt efterårs vejr med kulde, regn og rusk og jeg havde en af mine 2 ugentlige “fastedage” (hvor jeg spiser 500 kalorier/ dagen efter 5:2 kuren). Her skal man være lidt opfindsom for at få kalorierne til at slå til, men heldigvis er nu sæson for de dejlige kaloriefattige græskar.

Derfor blev aftensmaden til en varm spicy  hokkaido suppe. Jeg har ladet mig inspirere af en opskrift fra Alt for Damerne, men valgte at lave den på samme måde som vores gode tomatsuppe, hvilket var både nemt og godt. Pga “fasten” valgte jeg at spise 400 g suppe sammen med 125 g torsk, hvilket gav mig 230 kalorier (det svarer til 2 x den portion, som jeg har fotograferet). Skal det være lidt mere luksus, kan man servere suppen med en topping af ristet skinke, skyr og purløg – men det giver naturligvis en smule flere kalorier.

Rød hokkaido suppe Rød hokkaido suppe

Ingredienser

 • 1 hokkaido græskar
 • 2 røde peberfrugter
 • 2 fed hvidløg
 • 2 løg
 • 200 g philadelphia light (eller anden friskost)
 • 30 g smør
 • 2 sp hindbæreddike (eller æbleeddike eller citronsaft)
 • 2 ts sukrin (eller et par dråber flydende sød eller almindeligt sukker)
 • 1 grøntsagsboullionterning
 • ca 1 liter vand
 • 1/2 tsk karry
 • 1/2 tsk stødt muskatnød
 • 2 spsk tørret estragon
 • 1 knivspids chili
 • evt 1 ts Sukrin (eller sukker)
 • salt, friskkværnet peber

Forslag til topping:

 • 2 pakker lufttørret skinke (ca. 150 g)
 • 150 g skyr
 • purløg til pynt.

Fremgangsmåde:

 1. Del græskarret. Skrab kernerne ud, og skær det i både. Du behøver ikke at skrælle det. Kom det i gryden med vand og estragon.
 2. Tilsæt løg i kvarte, hvidløg, peberfrugt og smør (som er vigtigt, da det er smørret, der giver suppen den gode smag). Det hele koger ved svag varme i ca 1 time. Den lange kogetid gør, at smørsmagen kommer rigtig til sin ret.
 3. Herefter tilsættes friskosten (jeg bruger Lidl´s Linessa, som koster ca det ½ af Philadelphia).
 4. Slutteligt blendes suppen med en stavblender, indtil den er lækker og cremet. Tilsæt efter vand efter behov. Smages til med salt, friskkværnet peber, hindbæreddike og en smule Sukrin eller sukker.
 5. Rist skinken på en tør pande på begge sider i ca. 1-2 min. Rør skyr og creme fraiche sammen, og servér suppen med sprød skinke, skyr og klippet purløg

 

6 thoughts on “Rød hokkaido suppe

 1. Lisbeth Degn siger:

  Jeg har lige lavet suppen og jeg er da helt høj af fryd over hvor godt den smager. Jeg kom 1 æble og ingefær i…. man kan jo få forskellige smage frem fra gang til gang.
  God konsistens og friskosten gør sig godt.

  Like

 2. Sheila siger:

  Dvs man kan blende skræl og hele molevitten? Jeg troede det var svært at lave græskarsuppe selv, men det ser da nemt ud. Lækkert, for det smager jo fantastisk 🙂
  Pøj pøj med din 5:2 – men det får vel sit eget indlæg på et tidspunkt? 😉

  Like

  • Kathe siger:

   Ja, det kan man nemlig. Så det er ret let. Jeg skal nok skrive lidt om min 5:2 kur, når jeg har samlet nogle ugers erfaring. Foreløbig går det ok 😉

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s