Blomkålspizza

Denne her form for pizza, kan jeg helt klart anbefale! Vi har fundet opskriften hos Madbanditten. Både min søster og jeg er ikke særlig glade for blomkål. Denne her pizza smager slet ikke af blomkål! So don’t be afraid! Den har en rigtig lækker pizza-vibe, dog skal man være forberedt på at bunden ikke er nær så fast, som en normal pizzabund ville være. Kniv og gaffel er derfor anbefalet ;). Når det er sagt, så vil jeg love dig, at du ikke vil fortryde at give dig i kast med det!  Hvis du virkelig skal skynde dig, kan du f.eks. købe et glas tomatsovs, en bakke hakket oksekød (gerne 3-7% fedt) og noget revet ost til fyld.

PS Og så er den hurtig at lave – den skal jo ikke hæve 🙂

PPS Hvis man ikke er så meget til blomkål og stadig gerne vil lave en LCHF pizza, kan jeg varmt anbefale denne , som er lavet af æg og ost (ja, nogen vil sige, at den er bedre end blomkålspizzaen – den er i hvertfald nemmere og sprødere).

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Ingredienser til 3-4 personer

  • 1 blomkålshoved på ca 400 g
  • 2 æg
  • 150 g revet ost (gerne med god og kraftig smag -f.eks. cheddar)
  • 2 sp Husk (loppefrø skaller)
  • salt, peber oregano
  • fyld til pizzaen (jeg brugte en hjemmelavet kødsovs fra dagen før)
  • Evt. frisk basilikum
Den færdigebagte blomkålspizzabund

Den færdigebagte blomkålspizzabund

  1. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
  2. Blomkålen blendes fint i en foodprocessor.
  3. Bland blomkålen med de piskede æg, revet ost, husk, salt og peber . Jeg valgte at tilføje noget frisk basilikum for lidt ekstra smag.
  4. Glat blomkålen ud på en bageplade på bagepapir – nemmest med hænderne. Bag den midt i ovnen i ca. 12-13 min. Edit: vi synes faktisk, at pizzaen bliver lidt for blød. Efter lidt research har vi fundet frem til, at man kan bage pizzabunden i 35-40 min ved ca 200 gr i stedet for vores korte bagetid ved høj varme. Det blev faktisk noget bedre, synes vi. Se evt vores Blomkålspizza 2.0 her.
  5. Spred tomatsaucen og tilføj det fyld, du har lyst til. Du kan vælge at lade være med at drysse ost på, da der allerede er i bunden, for at passe på kalorierne. 🙂
  6. Pizzaen bages en sidste gang i ovnen til osten har fået farve eller fyldet er bagt.
Blomkålspizza

Blomkålspizza

2 thoughts on “Blomkålspizza

Skriv en kommentar