LCHF brød & kager – anmeldelse & give away.

EDIT den 6/4 2014 kl 21: vinderen af vores give away er fundet via random.org.  Det blev Marie Louisa med kommentar nr 11. Tillykke 🙂

Idag har vi modtaget LCHF brød & kager, som er Jane Faerber ( = Madbanditten)´s nyeste  LCHF kogebog. Jane har tidligere i år skrevet 2 andre bøger om LCHF – Spis dig mæt & glad samt Mæt & slank med LCHF – som er nogle super informative og inspirerende bøger. Efter min mening er Janes kogebøger de bedste bøger, der findes om LCHF på det danske marked lige nu. Læs evt vores anmeldelse af de 2 første her. Bogen her indeholder opskrifter på bagværk uden mel, gluten, sukker og gær. Bogen indeholder alle brød- og kageopskrifterne fra Janes tidligere bøger samt 18 helt nye opskrifter. Man finder opskrifter på morgenbrød (16) og madbrød (34), kager (92) og hyggebrød (76).  Så der er rigeligt at gå ombord i.

Jane skriver i sin vanligt dejlige og uhøjtidelige stil. Hun husker os på, at selvom opskrifterne i hendes bog ikke indeholder sukker og hvedemel, kan man ikke kalde kagerne for sunde. Men du kan spise dem uden at få store udsving i dit blodsukker og forhåbentlig også uden at få ondt i maven, da LCHF bagværk mætter ganske meget pga det høje fiberindhold. I sit forord til bogen gør Jane os også opmærksom på, at brød og kager IKKE hører til hverdagskosten, når man spiser LCHF, fordi nøddemel indeholder mange kulhydrater, omega 6 fedtsyrer og kalorier. Og vi skal ikke have for meget af noget af det.

IMG_7292

Bogen indeholder nogle nyttige bagetips til den melfrie dej, som godt kan være en udfordring at håndtere, da den er ret klistret. Jane anbefaler desuden, at man prøvesmager kagerne, da hun som udgangspunkt ikke bruger så meget sukker. Mange, som er vant til at spise LCHF, har vænnet sig til at maden ikke skal smage særlig sødt. Men hvis man ikke er en garvet LCHF´er, skal man muligvis have bagværket sødet lidt mere. LCHF brød & kager  er er virkelig lækker kogebog  og er uden det teoriafsnit om LCHF, som man finder i Janes andre bøger. Man får altså en bog, som er helt fuld af dejlige opskrifter. Der er masser af skønne billeder til alle opskrifter – og med Janes sædvanlige dejlige skrivestil er det en fornøjelse at læse bogen.

Skal man købe den, hvis man har de 2 andre bøger, som Jane har skrevet? Man får jo “kun” 18 nye opskrifter. Tja, hvis man er vild med Janes andre bøger, tror jeg, at man også bliver meget glad for denne her. Selv synes jeg, at det er skønt at få en bog i hånden, der kun handler om bagværk. Jeg vil bruge den, når jeg har lyst til at finde inspiration til min LCHF bagning. Jeg bruger ofte fysiske kogebøger som inspiration, da det giver mig noget andet end at finde opskrifterne på nettet. Jeg kunne ikke undvære noget af det. Og der skal ikke herske tvivl om, at denne bog har fået mit mundvand til at løbe lidt stærkere. Jeg er glad for, at det er weekend lige nu. Skal jeg mon lave Hindbærsnitter eller Kokostoppe med appelsin eller Små chokoladetærter på nøddebund? Det bliver nok de sidste – men det hører I mere om en anden dag 🙂

IMG_7294

Var der ikke noget med en give away? Nå ja, forresten. Politikens Forlag har været så søde at sponsorere hele 2 eksemplarer til en lille give away.

  • Det ene eksemplar vil vi udlove her på bloggen – og her skal du blot lægge en kommentar til dette indlæg om, at du gerne vil deltage. Du må også meget gerne følge os via Bloglovin – men det er ikke et krav.
  • Det andet eksemplar udloves på vores Facebook side. Så kig derover og vær med (man må gerne deltage begge steder)
  • Vi trækker begge vindere på næste søndag den 6. april kl 20.00 via random.org.

PS Hvis du ikke vil satse på held i spil og hellere vil købe her og nu, kan vi oplyse, at vejledende udssalgspris er 200 kr, men LCHF butikken sælger bogen for 159 kr lige her.

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for. Anmeldelsen er 100 % udtryk for vores egen mening.

 

 

141 thoughts on “LCHF brød & kager – anmeldelse & give away.

  1. Asta siger:

    Spændende konkurrence!
    Spiser selv inspireret af lchf/palæo og kunne godt bruge nogle input til nye bageopskrifter 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s