Nøddemuffins

Denne opskrift på nøddemuffins stammer fra min kære diætist, Sabrina. De er lidt farlige, forstået på den måde, at de smager vanvittig godt, ligesom lidt konfektagtigt – meen, de er jo ikke helt uden kalorier. Hvis man ønsker en mere julet smag, kan vi anbefale at man tilsætter lidt kanel og ingefær sammen med vanilien.  Vi spiser dem her i december til et glas hjemmelavet, sukkerfri gløgg – og så kan man altså godt undvære sine æbleskiver. På julefadet har vi også vores sukkerfri cantuccini og brunkagekugler.

2013-11-20 Royaldesign bord 0072013-11-20 Royaldesign bord 004

Ingredienser til 12 stk

 • 75 g mandler
 • 50 g cashewnødder eller valnødder
 • 30 g (4 stk) tørrede abrikoser
 • 1 moden banan
 • 50 g græskarkerner
 • 50 g sesamfrø
 • 30 g hørfrø
 • 75 g solsikkekerner
 • ½ dl rapsolie
 • ½ ts salt
 • 1 ts vaniliepulver
 • 3 æg

Tænd ovnen på 160 gr. Hak nødder groft med en kniv. Hak abrikoser fint. Mos bananen med en gaffel. Rør alle ingredienser sammen pånær æg. Pisk æggene godt sammen i en skål og vend dem i. Fordel dejen i muffinforme og bag dem midt i ovnen i ca 30 minutter. De kan sagtens bages i en fast muffinform uden smørelse, da de er meget olieholdige. Tilsæt evt kanel og ingefær til dejen, hvis du ønsker en mere julet smag.

2 thoughts on “Nøddemuffins

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s