Cantuccini

Cantuccini er sprøde, italienske mandelkager, som også kaldes biscotti. På opfordring fra min diætist Sabrina, har jeg forsøgt mig med at udvikle vores gode gamle sukkerfri biscotti til en udgave stadig uden sukker, men også uden hvedemel. Det lykkedes faktisk ret godt og nu har vi en kage uden sukker og mel, der til gengæld har masser af de gode sager fra mandlerne.

2013-11-20 Royaldesign bord 0152013-11-20 Royaldesign bord 0162013-11-20 Royaldesign bord 009

Ingredienser til 32 (store) kager:

 • 50 g mandler
 • 2 sp sukrin
 • 40 g  81% chokolade (eller sukkerfri)
 • 100 g mandelmel (eller malede mandler)
 • 25 g HUSK
 • 40 g hvedeklid
 • 1 ts vaniljepulver, øko, urtekram
 • ½ ts bagepulver
 • 50 g smør
 • 2 medium æg
 • 1½ ts fl. sødemiddel
 • 1½ ts mandelessens

Fremgangsmåde:

Hak mandlerne groft og rist dem på en teflonpande ved middel varme til de er gyldenbrune under omrøring. Drys sukrin over og rør rundt, til det er smeltet og lad det herefter afkøle / karamellisere under forsat omrøring. Når alt sukrin er smeltet, tages mandlerne straks af panden og lægges på en tallerken til afkøling, da de ellers ”smelter fast” til den varme stegepande!

Bland de malede mandler med krydderierne og de øvrige tørre ingredienser.

Smuldr smøret i “melet” og saml dejen med flydende SØD og ægget.

Hak chokoladen mellemfint og tilsæt den sammen med de afkølede mandler.

Dejen sættes på bagepapir – formes  til to lange ruller på x cm med en diameter på 1½-2cm. Rullerne trykkes lidt, de bliver ovale og har en højde på ca 1 cm og en bredde på ca 3 cm.

Pensl rullerne med lidt vand og bag dem i ca 20 min ved 180 grader øverst i ovnen, til der er gyldne på overfladen.

Tag rullerne ud og skær ½-1 cm tykke skiver af rullerne (skæres på skrå, så de får den kendte biscotti form). Læg kagerne tilbage på bagepapiret og bag dem yderligere 30 min ved ca. 140 grader. Når kagerne er gyldne, tages de ud, afkøles og gemmes i en lufttæt beholder, hvilket sikrer, at de kan bevare deres sprødhed i flere uger.

6 thoughts on “Cantuccini

  • Kathe siger:

   Hej Rikke.
   Det tænker jeg, at du skal – hvis du bruger den grønne HUSK. Hvis du bruger den gule, så start med halv mængde. Lad dejen hvile i 10 minutter, så kan du fornemme, om den bliver for tør.
   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Det er en gammel opskrift. Idag ville jeg bruge HUSK eller Pofiber. Ikke hvedeklid, da det indeholder for mange kulhydrater.
   Mvh Kathe

   Like

 1. Tine siger:

  Uuuh, det lyder lækkert! 🙂
  Nu spørger jeg bar fordi jeg ikke kan lade være, men hvorfor pokker bruger du fedtreduceret smør? I den er der blot tilsat ekstra emulgator, så mere vand kan bindes og derved reducere fedtmængden pr 100 g. Konceptet er rigtig fint når der er erstatning for smør på brød f.eks. Det giver imidlertid ingen mening at bruge det når der er tale om bagning og stegning, idet vandet blot fordamper og fedtet smelter. Så brug i stedet det mindre smør i kagerne..? 🙂
  Kunne man mon helt erstatte smørret med (hjemmelavet) hasselnøddesmør? 🙂

  Like

  • katherav siger:

   Ja, ærlig talt. Mest fordi det stod i opskriften (som er nogle år gammel og dermed fra en mere “fedtforskrækket” periode. Men du har da fuldstændig ret.
   Jeg ved ikke med hasselnøddesmør – om det smagsmæssigt vil tilføre kagerne noget godt – eller bare forvirre. Hvis du prøver, må du meget gerne melde tilbage. Hvordan laver du iøvrigt dit hasselnøddesmør (jeg spørger, fordi Nina er igang med at eksperimentere sig frem til noget mandelsmør – så gode tips modtages gerne)?
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s