Fiberrige Frikadeller med Squash og Hvidløg

Her er således opskriften på mine første frikadeller. Det lyder måske dumt, men jeg har aldrig rigtig turde give mig i kast med dem. Jeg tror bare, det er en af de ting som virker rigtig kompliceret ( i hvert fald for mig), men når man så giver sig i kast med det, så er det rigtig nemt.  I denne opskrift følger en udførlig version af, hvordan man laver frikadeller.  Den tænker jeg er meget god at have, når min søster og jeg flytter hjemmefra til næste år! Men hvis du har helt styr på, hvordan man gør(, hvilket du sikkert har 😉 ), så kan du jo blot lade dig inspirere af opskriften på frikadellerne. De er nemlig selvfølgelig lavet í en sund og fiberrig version 😀 !

Fiberrige frikadeller med squash og hvidløg

Fiberrige frikadeller med squash og hvidløg

Ingredienser

  • 1 kg hakket kalv og svin 3-6 % fedt
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 squash
  • 2 tsk grønsagsbouillion pulver el. en halv terning (kan udelades)
  • 2 æg
  • 3 tsk salt
  • 3 dl vand
  • 2 spsk HUSK (er fiberige Psyllium-frøskaller og kan købes i pulverform i bl.a. Kvickly)
  • rapsolie til stegning

Du kan evt. halvere portionen, hvis det kun er til 4 personer til en enkelt aften, men vi kan godt lide at have rester til madpakken :). Du kan tilføje grønsager efter eget valg eller endda ost. Dog er det smart altid at putte løg i, da de giver en god smag.

Løg og hvidløg startes med at hakkes i foodprocessoren. Tilføj derefter resten af ingredienser og blend til det hele er godt og grundigt blandet. Lad farsen stå ½-1 time køligt. Hæld rapsolie på en pande. Når den er meget varm formes frikadeller med en spiseske og lægges på panden. Frikadellerne brunes ved høj varme og steges derefter i ca. 7-10 min. ved middel varme til, de er færdige. Squashen gør at, frikadellerne er ret fugtige, men dette synes jeg ikke gør noget – især hvis man skal have dem igen næste aften ;).

Fiberrige frikadeller med squash og hvidløg

Fiberrige frikadeller med squash og hvidløg

One thought on “Fiberrige Frikadeller med Squash og Hvidløg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s