Slank med julefrokost

Karry/æggesalat med fromage frais

Det er absolut ikke umuligt at lave en sund julefrokost. Jeg har flere gange serveret denne menu, som næsten kun består af “gode” og sunde retter. Jeg synes, at den alligevel virker julet og kan nydes også af folk, der ikke går ind for slankemad. Hvis man vil tabe sig, skal man spare meget på brødet – enten undvære eller nøjes med kvarte, når det er absolut nødvendigt med brød. Og måske lige passe lidt på det der med det alkoholiske – men det vil jeg nu ikke blande mig i 🙂

Her kommer menuen til julefrokost a la slank – som indtages i løbet af en hel aften (og man må gerne springe en ret eller to over, selvom det næsten vil være synd).

Skål og glædelig jul.

Forretter/ fisk:

Sildene køber jeg på glas og skærer ud i mindre stykker. Rejesalaten er også færdiglavet fra Gråsten (bare sørg for, at den er lavet på rapsolie, så er den ok). Her tilsætter jeg en masse ekstra rejer og pynter med kaviar og lidt grønt.

IMG_0631

Laksesalat

De lune retter:

Julemedisteren er en god og mager en fra slagteren. Mørbradbøfferne vendes i rugmel og steges i olie. Løg og masser af champignon steges i flydende Kærgården for at give smørsmag (det er lavet på rapsolie). Æbleflæsken laves på flæsketern fra et godt stykke slagterflæsk. Æblestykker steges i lidt af fedtet og sødes med flydende sød.

Rødbedesalat

Andebryst

Ost og dessert:

Jeg serverer en skive manchego ost og en skive Vesterhavsost (minder om emmenthaler). Pyntes med lidt syltede valnødder (som er lavet på sukker) og serveres med en bornholmsk rugkiks.

Grød á la mande

Sukkerfri Snickers

Sukkerfri bounty

6 thoughts on “Slank med julefrokost

 1. Lis siger:

  Uhm sikken en lækker julefrokost du har sammensat, der er bestemt flere af dine opskrifter der skal prøves af i julen.
  De “søde” sager du har billeder af her til sidst ser rigtig lækre ud:-) og sunde oveni.

  Like

  • katherav siger:

   Hej Lis
   Tak skal du have. De “søde” sager er både lækre og sunde – men indeholder ligeså mange kalorier som almindeligt slik. Det må man ikke glemme. Men det er gode kalorier 🙂
   Kh Kathe – og glædelig jul 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s