Crispy drumsticks

Igår holdt jeg en fridag, som jeg tilbragte i køkkenet for at lave mad til sønnens kandidatreception, der foregår på Århus Universitet idag. Der kommer cirka 75 unge mennesker – som forhåbentlig alle er rigtig sultne. Jeg har lavet 250 oksekødsfrikadeller med chia og cheddar, 100 crispy drumsticks (sprøde trommestikker = kyllingelår) og en kæmpe portion pikant pastasalat. Vi skal også have gulerodsstave, små cherrytomater og friskbagte, købte flutes med hvidløg/ citrontimiansmør.

Sønnens svigermor har været så sød at lave de søde indslag til receptionen: brownies, hjemmelavede romkugler og vi har købt en masse friske vindruer i bazaren. Det skal nok blive godt – og vi glæder os så meget til at fejre ham.Crispy drumsticks

Crispy drumsticks

De amerikanske kyllingelår, som desværre ikke er low carb, er marineret i kærnemælk. De skal marineres mellem 3 og 8 timer – og endelig ikke længere. Kærnemælken mørner lårene inden stegning og giver saftige lår, men står de for længe, nedbrydes kødet af kærnemælkens enzymer. Og så bliver det altså ikke godt.

Trommestikkerne er ikke super sprøde, når de kommer ud af ovnen – men efter lidt tid og afkøling, får de en lækker crispy overflade. De er sprøde udenpå og saftige indeni – og smager rigtig godt. Kombinationen af den søde honning og den salte parmesan fungerer fint. Jeg tror, at de også vil smage godt, selvom de er kolde.Crispy drumsticksOpskriften har jeg fundet her.

LCHF´isering af opskriften: udskift honning med fibersirup gold og brug mandelmel (ikke affedtet) i stedet for cornflakes.

Crispy drumsticks

Ingredienser

 • 8 store kyllingelår
 • ca 1/2 l kærnemælk
 • ca 1 dl honning
 • salt og peber
 • 1 dl fintrevet parmesan
 • 2 dl knuste cornflakes
 • 1 ts groft salt, friskkværnet peber

Hvis du skal lave 100 kyllingelår, skal du bruge

 • 100 kyllingelår
 • 3 l kærnemælk
 • 500 g cornflakes = 2 l
 • 400 g parmesan = 1 l
 • 3 glas honning

Fremgangsmåde

 1. Vask og tør lårene og læg dem tæt i et fad (eller en bradepande, hvis du skal lave mange lår)
 2. Hæld kærnemælk over lårene, til de er dækket
 3. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 3 og højst 8 timer. 
 4. Lårene duppes tørre og pensles med opvarmet honning 
 5. Bland revet parmesan og knuste cornflakes med salt og peber
 6. Vend kyllingelårene heri. 
 7. Læg lårene på en bageplade, som er beklædt med bagepapir. Hvis du laver mange lår, skal du max lægge 12 stk på en plade. Ellers kommer de til at ligge for tæt og bliver ikke ordentligt sprøde.
 8. Bag dem i ovnen ved 165° varmluft i 45 minutter. Hvis de bliver for mærke, så skru ned for varmen til sidst. Hvis de er for lyse, så skruer du lidt op. Du må ikke bruge stanniol over, så bliver de ikke sprøde.
 9. Når lårene kommer ud af ovnen, virker de ikke sprøde. Men bare rolig, de bliver sprøde, når de er kølet lidt ned.
 10. Pak et stykke mellemlægsmadpapir omkring låret inden servering, så fedter de ikke så meget.

2 thoughts on “Crispy drumsticks

  • Kathe siger:

   Tak skal du have Lis. Det var en dejlig dag for ham – og fantastisk for os som forældre at opleve vores søn til eksamen og bagefter se alle de mennesker, som han betyder noget for og omvendt. En meget rørende dag.
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s