Hasselnøddeis

Hasselnøddeisen smager virkelig godt og nærmest helt syndigt af sød, blød nougat. Smagen kommer fra de ristede hasselnøddekerner – og der er iøvrigt intet syndigt ved isen. Den er nemlig lavet helt uden sukker, som jeg har erstattet med Sukrin Gold og Fibersirup Clear.

Jeg havde nogle timer før servering kommet isen i champagneglas, som jeg stillede i fryseren. Herefter var det bare at pynte med friske bær og hakkede nødder. Det blev en nem og smuk servering i de frosne glas.

PS Isen er rimelig sød, hvilket jeg synes klæder hasselnødderne. Men hvis du ikke er til det alt for søde, vil jeg anbefale dig at halvere mængden af FiberSirup.

HasselnøddeisHasselnøddeis Hasselnøddeis

Ingredienser til 4 personer:

  • 150 g hasselnøddekerner
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl (70 g) Sukrin Gold
  • 1 dl (85 g) FiberSirup Clear
  • 2 dl fløde
  • 1½ dl sødmælk (eller fløde for en federe is)
  • evt 1/4 ts Xanthan Gum (naturlig stabilisator)
  • friske hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Bred hasselnødderne ud på en bradepande.
  2. Bag dem midt i ovnen ved 200 °  i ca. 5 minutter. Hold øje med dem – de får hurtigt for meget.
  3. Lad nødderne køle lidt af, inden de gnubbes, så det meste af skallerne kommer af. Brug evt et dørslag, så får du nemt skallerne siet fra.
  4. Mal halvdelen af nødderne og hak resten af dem groft.
  5. Pisk æggeblommer og Sukrin Gold sammen.
  6. Kog mælk, fløde og fibersirup op.
  7. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen.
  8. Her kan du også tilsætte en smule Xanthan Gum, som stabiliserer isen, så den ikke så nemt flyder ud, når den begynder at tø. Dette er dog ikke nødvendigt.
  9. Kom ismassen tilbage i gryden og bring den til kogepunktet under omrøring (det må IKKE koge). Tag den straks væk fra varmen.
  10. Tilsæt hasselnødderne (tag evt lidt af de hakkede fra til pynt).
  11. Afkøl og kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer.
  12. Rør i massen en gang imellem, hvis du ikke bruger ismaskine.
  13. Hvis du har en ismaskine med indbygget kompressor (det har jeg heldigvis), så kan du komme iscremen direkte fra gryden og op i ismaskinen. Det er altså ret smart 🙂
  14. Når isen er kørt færdig kan du fylde den i champagneglas eller vinglas og stille dem i fryseren. Så har du en smuk og nem servering og isen smelter ikke så hurtigt.
  15. Pynt med friske hindbær og hakkede hasselnødder

Næringsberegning i 1 portion uden hindbær:

  • Kcal: 458
  • Kulhydrat: 7,5 g
  • Fedt: 41 g
  • Protein: 9,1 g

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig – men du kan på denne måde vælge at støtte vores arbejde med bloggen. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og kan stå inde for

8 thoughts on “Hasselnøddeis

  1. stellabm siger:

    Så har jeg lavet en portion. Jeg havde kun 100 gram hasselnøddekerner, og jeg brugte fløde i stedet for sødmælk. Jeg prøvesmagte (nogen skal jo slikke dejskraberen, ikke?), og den smager godt. Den vil jeg glæde mig til at få til aftenkaffen 🙂

    Like

    • Kathe siger:

      Jeg er helt enig – det er ikke noget, man skal spise hver dag. Men hvis det skulle være en dag – så skulle du prøve den. Jeg har overvejet at nedsætte mængden af hasselnødder – så får du jo færre kh. Men så får du heller ikke den intense smag, så …..
      Kh Kathe

      Like

    • Kathe siger:

      Jeg er lige blevet gjort opmærksom på, at der var en fejl i næringsberegningen. Her er den rigtige (som er meget bedre end den første):

      Næringsberegning i 1 portion uden hindbær:

      Kcal: 458
      Kulhydrat: 7,5 g
      Fedt: 41 g
      Protein: 9,1 g

      Like

Skriv en kommentar