Pulled pork – med tør rub og i ovnen

Endnu engang skulle søndags stegen være en pulled pork. Jeg fandt en lækker nakkekam til en rigtig god pris, da vi var ude og handle fredag eftermiddag. Denne gang blev stegen bare gnedet med en tør rub, herefter 1 døgn i køleskab og 1 døgn i ovnen. Det blev en rigtig fin steg – helt uden fedt og sener, som smelter væk under den langsomme stegning.Pulled pork - med tør rub og i ovnen

Ingredienser:

1 nakkekam/ filet på ca 2½ kg

Tør rub:

 • 2 sp groft  salt
 • 3 sp Sukrin Gold
 • 3 sp røget paprika
 • 1 ts cayennepeber
 • 1 ts tørrede chili frø
 • 1 sp spidskommen
 • 1 sp hvidløgspulver

Hvornår er stegen færdig?

Efter ca 14 timer ved 110 grader og ca 2 timer ved 150 grader. Jeg giver den de sidste par timer ved 150 grader for at få en mere sprød overflade. Jeg bruger altid et stegetermometer, men hvis du ikke har sådan et, er kødet færdigt, når det kan flås fra hinanden med to gafler og der ikke længere er noget synligt fedt inde i stegen. Fedtet er nemlig smeltet væk, når stegetemperaturen er oppe på 93 grader. Ved denne temperatur er også senerne i kødet nedbrudt.

Fremgangsmåde:

 1. 2 dage før servering om aftenen (mindre kan også gøre det): Ingredienserne til rubben blandes sammen. Stegen gnubbes grundigt i krydderierne og hviler indpakket i stanniol i køleskabet i 24 timer eller mindre.
 2. Dagen før servering, lige inden du går i seng (kl ca 23). Læg stegen i et fad med låg (evt en römertopf), eller pak den ind i staniol (med åbningen opad) og sæt det i ovnen ved 110 grader. Jeg synes, det fungerer bedst med staniol, men der er mange måder at gøre det på. Det er bare vigtigt, at stegen er tildækket, så væden derfra ikke fordamper.
 3. Selve serveringsdagen kl ca 12. Tag en tjekker på stegetemperaturen (den er sandsynligvis omkring 80 grader).
 4. Selve serveringsdagen kl ca 16. Hæld eventuelt noget af væden fra, hvis det står højt op ad stegen. Tilbage i ovnen ved ca 150 grader i ca 2 timer, indtil temperaturen er oppe på ca 90 grader. Stegen skal være fugtig i bunden, men toppen er mørk og en smule tør). Hvis stegen er færdig her, tages den ud af ovnen og står og trækker.
 5. Selve serveringsdagen kl ca 18. Kødet flås fra hinanden med to gafler (deraf navnet pulled pork) – det er så mørt, at det nærmest falder fra hinanden, hvis man kigger på det. Det øverste, tørre lag af kødes vædes en smule med noget af stegevæsken. Det skal være fugtigt, men må ikke stå og soppe i væske. Varmes eventuelt ca ½ time ved 150 grader inden servering. Hvis kødet virker tørt, kan det reddes med lidt æblejuice.
 6. Serveres i gode (eventuelt hjemmelavede) burgerboller med coleslaw og bønnefritter (eller hvad man nu har lyst til). Man kunne jo også spise den med en eigthie (eller helt uden brød) – så snakker vi et rigtig LCHF måltid. Vi spiste den med NInas hjemmelavede rød peber- og tomatchutney.

Pulled pork - med tør rub og i ovnen

Reklamer

2 thoughts on “Pulled pork – med tør rub og i ovnen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s