Bagt æblekage med kokostopping

Denne æblekage er en af familiens favoritter. Den er nem og billig – og smager dejligt af dansk efterår. Indrømmet – det er ikke nogen køn kage, men den smager betydeligt bedre, end den ser ud ;-). Det er en af de kager, der bare passer til en kold og blæsende eftermiddag, hvor man skal hygge sig indendøre med stearinlys, kaffe og hjemme (LCHF) bag.

Jeg har bagt kagen hvert år i æblesæsonen i næsten 30 år, men altid med sukker og mel. Nu skal den også konverteres til en low carb version, hvor sukkeret erstattes med Sukrin og melet med mandelmel. Det skulle ikke være så svært. Hvis man er mere til den gode gammeldags udgave, er det naturligvis ikke noget problem at konvertere tilbage 🙂20130928-IMG_2997

Ingredienser

  • ca ½ kg æbler med masser af smag
  • ca 40 g Sukrin gold eller sukker til at drysse over
  • ca 1 tsk vaniljepulver
  • 250 g blødt smør
  • 150-200 g Sukrin gold (eller sukker)
  • 200 g kokos (almindeligt)
  • ca 100 g mandelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 æg

Fremgangsmåde:

Æblerne skylles, skæres i små både og lægges i en smurt tærteform. Sukrin gold og vaniljepulver drysses over. Dejen røres sammen med en el pisker og fordeles over æblerne med en dejskraber. Bages midt/ nederst i ovnen ved 200 gr i ca ½ time. Skal det være ren LCHF, bør kagen serveres lun med creme fraiche 38 % eller flødeskum – alternativt kan den serveres med sødet skyr med vanilje, men vigtigst af alt med en go’ kop kaf’ !

4 thoughts on “Bagt æblekage med kokostopping

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s