Burger uden brød med squash salat

Idag har vi været i haven og har blandt andet fået grillen gjort ren og klar til forår og sommer. Vi griller flere gange om ugen, når vejret er til det – og elsker (også) grill mad. Der var alligevel ikke rigtig energi til at grille idag, men lidt grill mad skulle vi have – så det blev til burgere uden brød – men med en masse andet lækkert tilbehør. Squash salaten har jeg lavet for første – men bestemt ikke sidste gang. Squashen får en lækker smag og tekstur af at blive kogt. Den kan sagtens gøre det ud for en kold kartoffelsalat.

Burger uden brød

Ingredienser til squash salat (inspireret fra bogen LCHF på 14 dage af Lars-Erik Listfeldt):

 •  1 stor squash
 • 1 grøn agurk
 • 6 forårsløg
 • 2 dl fromage frais
 • 2 sp god mayonaise
 • 1-2 ts sennep
 • 1 ts sukrin
 • salt, peber
 • purløg til pynt

Squash skylles og skæres i tern. Blancheres i kogende vand tilsat salt i 2 minutter. Hældes i en sigte og afkøles. Dressingen røres sammen og smages til med sennep og krydderier. Agurken skøres i fine tern. Forårsløg skæres i tynde ringe. Det hele blandes og salaten trækker i ½ time. Pyntes evt med purløg.

Squash salat

Ingredienser til 4 personer:

 • 600 g hakket oksekød af en god kvalitet
 • 4 store tomater
 • 2 store løg
 • 250 g champignoner
 • lidt salat blade
 • olivenolie til stegning
 • salt, peber

Oksekødet formes til bøffer og steges i olivenolie (se evt vores post om, hvordan man steger en god bøf). De skivede løg og champignoner steges i lidt olie. Tomaterne skylles og skøres i tynde skiver. Salaten skylles og tørres. På en tallerken anrettes de skivede tomater. Ovenpå lægges bøffen og der toppes med løg/champignon blandingen. Squash salaten serveres som tilbehør og tallerkenen pyntes med lidt grønne salatblade. Velbekomme.

Burger uden brød med squash salat

4 thoughts on “Burger uden brød med squash salat

 1. Xeniaa siger:

  Må indrømme, at jeg er lidt skeptisk over for den kogte squash, men det skal da bestemt prøves, når grillsæsonen kommer 🙂 Om ikke andet er jeg sikker på at en “kartoffelsalat” med blomkål i stedet for kartoflerne vil være fænomenal også! 😀

  Like

  • Kathe siger:

   Blomkål vil helt sikkert også være godt. Blomkål er vel godt til det meste 🙂
   Du skulle nu prøve at blanchere den squash og smage de . Jeg var også ganske skeptisk, men som sagt blev den overraskende god. Mere blød i smagen end den rå udgave.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s