Idag den 24. april fylder vores to prinsesser 19 år – og måske er det sidste gang, de skal fejre deres fødselsdag som hjemmeboende. Det er en smule vemodigt – men også livets dejlige gang. Da vi drøftede dagens menu, kunne jeg godt fornemme, at det ihvertfald ikke skulle være den traditionelle med kakao, boller, brunsviger osv.Eftermiddagstraktementet blev familiens traditionelle fødselsdags lagkage i en LCHF version. Lagkagebundene blev ikke så lette som de traditionelle sukkerbrødsbunde, men nærmere som en blanding af en sandkage og en mørdejs kage.
Men smagen af mandel, sammen med de syrlige rabarber, jordbær og den lækre vaniljecreme – jeg siger bare: prøv det :-). Ingen af os savnede det gode gamle fødselsdags-sukker-chock. Endnu en bonus var, at man kun kunne spise et enkelt stykke – den mættede enormt meget. Herligt 🙂
Desuden fik vi en LCHF drømmekage til fødselsdagskaffen. Aftensmaden var grillede bøffer af kalvemørbrad med en lækker salat af grillede asparges, spæde gulerødder, kinaradise mm. Alt i alt en rigtig dejlig 19 års fødselsdag – med søde mennesker, solskinsvejr og dejlig low carb mad ( + et enkelt glas rødvin ;-).
Ingredienser til 2 mandel lagkagebunde: Fremgangsmåde: Ingredienser til rabarberkompot Fremgangsmåde: Ingredienser til LCHF vaniljecreme: Min første af slagsen, men ikke den sidste. Den har en helt fantastisk smag af vanilje – mums (måske er det bare de gode stænger fra http://www.vanilleshoppen.dk/:-)) og var super let at lave. Fremgangsmåde:Fødselsdagslagkage
er det sådan en kage man kan lave aftenen før eller er det bedst på dagen?
LikeLike
Hej Mette
Du kan godt lave den dagen før. Jeg ville lade den blive i springformen og først skære den over på selve dagen.
Mvh Kathe
LikeLike
hej, jeg har lige forsøgt mig med kagen, men desværre kunne den slet ikke bages. den blev sort og helt blævret indeni. Kan det skyldes at jeg brugte rismel frem for soya?
LikeLike
eller kan det være at jeg har brugt den forkerte HUSK, jeg brugte nemlig den til bagværk, men det skulle måske være den almindelige i grøn/hvis emballage? Vil rigtig gerne lykkedes med den fine kage 🙂
LikeLike
Hejsa
Jeg er da ked af at høre, at det ikke lykkedes for dig.
Jeg skriver ris MÆLK og ikke mel. Jeg ved ikke, om du mener mel eller mælk. Men jeg tænker ikke, at det gøre den store forskel, hvilken slags mælk, du bruger.
Mht HUSK, så bruger vi altid det grønne HUSK. Men heller ikke det skulle kunne gøre, at kagen bliver sort og blævret. For mig lyder det som om, du måske har bagt den ved for høj varme i for kort tid. Kan det være muligt? Vi bagte den ved 200 grader (IKKE varmluft) midt i ovnen i 30 minutter.
Jeg håber, det lykkedes for dig, hvis du har mod på at prøve igen.
Mvh Kathe
LikeLike
Lyder godt nok lækkert! Jeg har længe tænkt over hvad det HUSK der egentlig er og hvad det gør i retterne? 🙂
Mvh Maria
http://instagram.com/mariafrandsendk
LikeLike
Vi bruger oftest husk som bindemiddel i stedet for mel. Det er lavet af psyllium frøskaller (tørrede loppefrøsskaller) og er et 100% fiberprodukt. Pga. alle fibrene, mætter det selvfølgelig også en del ;). Det er egentlig et naturlægemiddel, som anvendes ved bl.a. forhøjet blodtryk, forstoppelse og diarré – men bruges nu til dags flittigt i bl.a. LCHF-kost.
Håber det var svar nok, ellers må du jo lige sige til 🙂
LikeLike
Jeg er så klar til rabarbersæsonen! Skal snart lave noget rabarbergrød.
Lagkagen er super flot!
LikeLike
Tak skal du have. Rabarber er bare noget af det bedste. Jeg er især vild med de små, lækre jordbær rabarber 🙂
LikeLike