Chia chokolademousse med mandler

For ca 3 måneder siden opdagede jeg, hvor godt kold chiagrød smager. Her lavede jeg nemlig min første chiagrød på den gode light kokosmælk fra Lidl – og med mandler (og mandelessens). Den smager virkelig dejligt og jeg har faktisk spist den næsten hver morgen siden da. Det føles lidt som at spise dessert til morgenmad – hver dag. Chiafrø er super sunde pga deres høje indhold af omega-3 fedtsyrer og kostfibre.Chia chokolademousseJeg laver grøden på en light kokosmælk fra Lidl. Det gør jeg, dels fordi den smager rigtig godt og har en fin konsistens og dels, fordi jeg gerne vil spare lidt kalorier. Du kan sagtens bruge en fuldfed kokosmælk, men vær opmærksom på at den skal have en cremet konsistens. Så bliver grøden bedst. Jeg tilsætter også altid lidt vand for at få den helt rigtige, cremede konsistens. Grøden bliver en smule for fast uden vand, synes jeg.

I denne weekend har jeg lavet en chokolademousseversion af den lyse chiagrød. Jeg har tilsat 1 enkelt spsk cacao, hvilket giver moussen en mild og dejlig mælkechokoladeagtig smag. Sammen med en smule romaroma og de hakkede mandler får du en chokolademousse, der bare smager bare så  G-O-D-T. Hvis du ønsker en mere intens chokoladesmag, skal du tilsætte et par spsk cacao mere.Chia chokolademousse

Næringsindholdet i moussen er ganske fornuftigt og den mætter godt –  i ca 4 timer for mit vedkommende. Derfor – og fordi den smager så dejligt – spiser jeg den som morgenmad næsten hver dag. På billederne har jeg toppet den med lidt sukkerfri kirsebærsauce. Jeg laver altid 4 portioner ad gangen = meget nem morgenmad i 4 dage.

Du kan også vælge at bruge chokolademoussen som dessert ved at opgradere den f.eks. med flødeskum, lidt bær og noget lækkert og smukt drys. Hvis du bruger den som dessert, vil jeg mene, at opskriften rækker til 6 portioner.

Næringsindhold i 100 g uden topping (1 portion = 90 – 130 g):

 • Kalorier: 206
 • Protein: 5,4 g
 • Kulhydrat: 6,7 g
 • Kostfibre: 4,8 g
 • Fedt: 18 g

Chia chokolademousse

Chia chokolademousse med mandler

Ingredienser

 • 1 dåse cremet kokosmælk (jeg bruger Lidl´s kokosmælk light, Vitasia til 8,95 kr/ dåse)
 • 1/2 dl vand
 • 4 spsk chiafrø
 • 2 spsk sukrin melis
 • 1 spsk cacaopulver
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 50 g grofthakkede mandler, hasselnødder eller valnødder
 • 1/2  – 1 tsk romaroma
 • græsk yoghurt, creme fraiche eller flødeskum, kirsebærsauce samt hakkede pistaciekerner  og cacaonibs til pynt

Fremgangsmåde

 1. Kom kokosmælk, chiafrø, cacao, sukrin og vaniljepulver i en skål/ kande og pisk det godt sammen (jeg bruger altid en stavblender).
 2. Rør de grofthakkede mandler i (dem hakker jeg i minihakkeren)
 3. Smag til med romaroma.
 4. Fordel grøden i 4 små skåle, som du dækker til og sætter i køleskabet natten over.
 5. Serveres evt med en græsk yoghurt, klat creme fraiche eller flødeskum, kirsebærsauce samt lidt hakkede nødder eller anden pynt. 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s