Chiagrød med mandler

Hvis du googler chiagrød, får du 87.800 resultater. Det må siges at være en populær spise. Jeg har været ganske længe om at forsøge mig med opskrifter på chiagrød, fordi jeg havde den overbevisning, at jeg ikke ville bryde mig om konsistensen. Hvis  jeg skal være ærlig, har jeg vist nok kun smagt det en enkelt gang – og det var uden succes, så vidt jeg husker.

Når noget er meget populært, er det som regel enten meget sundt og/ eller  velsmagende. Grøden her er rigtig sund med en masse gode omega-3 fedtsyrer fra chiafrø og mandler – og så smager den (for mig) overraskende godt. Jeg vil gå så vidt at sige, at den er rigtig lækker.Chiagrød med mandler I en af mine Facebookgrupper bliver der skrevet meget om chiagrød. Men også om en rigtig god (og billig) light kokosmælk fra Lidl. Efter mandagens træning slog jeg et smut om Lidl og købte nogle dåser light kokosmælk af mærket Vitasia til 8,95 kr/ dåse – og den viste sig at være lige så god som sit rygte.

Jeg vælger at bruge light, dels fordi den smager rigtig godt (altså denne her fra Lidl – jeg har ikke prøvet andre) og dels fordi det godt kan blive en ret fed oplevelse med almindeligt kokosmælk. Både hvad angår smag og kalorier.

Jeg har lavet en lidt julet version (bl.a. med inspiration fra min mere proteinrige hytteost á la mande) og blandet mandler, vanilje og lidt mandelessens i chiagrøden. Hvis du vælger at bruge mandelessens, så vær forsigtig med doseringen og smag dig frem. Mandelessens smager godt (synes jeg), men det bliver hurtigt alt for meget.Chiagrød med mandlerGrøden har en dejlig, cremet konsistens – lidt som en blød mousse. Nogen vil gerne have lidt fløde i – jeg synes absolut ikke, at det er nødvendigt. Hvis du gerne vil lave noget, som ligner ris á la mande – altså en chia á la mande, kan du piske 1 – 2 dl fløde til flødeskum, som du vender i grøden, når den har sat sig. 

Det tager under 5 minutter at røre chiagrøden sammen – så det er ikke kun den lette kokosmælk, der gør den let. Fordel grøden i små portionsskåle og så ind i køleskabet natten over – og du har en nem morgenmad eller dessert. Jeg spiser 1 portion til min morgenmad og den holder mig mæt i 4 timer.

NOTE: jeg har lavet grøden med hasselnødder i stedet for mandler. Når hasselnødderne suger væske, bliver de som friske nødder. De smager vidunderligt.

Næringsindhold i 1 portion uden flødeskum (ca 125 g)/ 100 g:

 • Kalorier: 251/ 205
 • Protein: 6,2 g/ 5,1 g
 • Kulydrat: 3,4 g/ 2,8 g
 • Fedt: 22 g/ 18 g

Chiagrød med mandler

Ingredienser

 • 1 dåse kokosmælk (jeg bruger Lidl´s kokosmælk light, Vitasia til 8,95 kr/ dåse)
 • evt 1/2 dl vand, hvis du ønsker en mindre fast grød
 • 4 spsk chiafrø
 • 2 spsk sukrin melis
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1 knivspids salt
 • 40 g grofthakkede mandler eller andre nødder (med skal, fordi den er sund)
 • ca 1/2 tsk mandelessens (pas på, det kan hurtigt blive for meget) – nogen bruger også en smule kanel.
 • evt 2 spsk flødeskum pr portion, hvis du ønsker en chia á la mande.

Fremgangsmåde

 1. Kom kokosmælk, chiafrø, vaniljepulver og salt i en skål/ kande og pisk det godt sammen (jeg bruger en stavblender).
 2. Rør de grofthakkede mandler i.
 3. Smag til med mandelessens.
 4. Fordel grøden i 4 små skåle, som du dækker til og sætter i køleskabet natten over.
 5. Serveres med en smule bær, mandler og/ eller tørrede blomster på toppen.
 6. Evt flødeskum skal først røres i grøden, når den har sat sig

Inspiration til opskriften har jeg fundet hos Mindfulmad.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s