Varm chiagrød med kanelsukker og smør

Som så ofte før er jeg håbløst bagefter på mange af de madtrends, der dukker op rundt omkring på de sociale medier. Således også på chiatrenden. Det er først for nylig, at jeg er begyndt at spise kold chiagrød. Jeg er helt vild med det og jeg spiser det hver morgen.

Man skal ikke overdrive med chiafrø, fordi de har et relativt højt indhold afalfalinolinsyre (kilde Tænk.dk). Det siges at 1 spsk om dagen er passende. Chiafrø er sunde, fordi de indeholder omega-3 fedtsyrer, fibre og proteiner, men disse ting kan du sagtens få fra andre fødevarer. Så det er ikke et must at indtage chiafrø hver dag – men de smager godt og så gør de noget godt for din (og min) tarmfunktion.

Jeg elsker risengrød med smør og kanelsukker –  og har idag forsøgt mig med en varm chiagrød, som jeg spiste med kanelsukrin og smør. Der er tilsat æg for at få lidt flere proteiner i grøden. Den smager virkelig godt, synes jeg. Konsistensen kan bedst sammenlignes med havregrød. Smagen er mild og neutral – som en grød skal være – og med kanel og smør blev det hele rigtig dejligt.

Jeg vil uden tvivl spise den en del gange her op til jul. Kaloriemæssigt vil den passe som morgenmad for mig – men en mindre portion ville også fungere som dessert. Jeg laver 4 portioner ad gangen, da det passer med 1 dåse kokosmælk. Grøden kan nemt gemmes i køleskabet i nogle dage og opvarmes i mikroovnen.

Næringsindhold i 1 portion incl 1 spsk smør:
 • Kalorier: 363
 • Protein: 11 g
 • Kulhydrat: 2,9 g
 • Fedt: 33 g

Varm chiagrød med kanelsukker og smør

Ingredienser

 • 1 dåse kokosmælk (jeg bruger Lidl´s light)
 • 4 æg
 • 4 spsk chiafrø
 • 2 spsk Sukrin melis
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk salt

Til servering

 • kanelsukker (kanel + sukrin:1)
 • smør

Fremgangsmåde

 1. Kom alle ingredienser i en gryde
 2. Pisk det sammen og bring langsomt til kogepunktet (ca medium varme)
 3. Lad det simre i 10 – 15 minutter
 4. Servér med kanelsukker og smør

Inspiration fra Kostdoktorn

4 thoughts on “Varm chiagrød med kanelsukker og smør

 1. Karina siger:

  Hej
  Sikke en fin side du har. Første gang jeg er her og suger til mig af ideer. Denne opskrift lyder som løsningen på min forestående udfordring med risengrød i december. Men ak jeg kan ikke tåle kokos, tror du man kan erstatte kokosmælken med noget andet?
  Mvh Karina

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Karina
   Tak for dine søde ord. Du kan sagtens erstatte kokosmælken med et andet mælkeprodukt – almindelig mælk, mandelmælk, soyamælk eller hvad du synes. Jeg tænker også, at du kan bruge piskefløde og vand.
   Mvh Kathe

   Like

 2. Lisa siger:

  Takk for at du deler så mange inspirerende oppskrifter. Noe av det jeg savner på LCHF er grøt, så denne oppskriften ble jeg glad for å finne. Bruker kokosdrikk til i matlaging og lurer på om den kan benyttes og hvor mye det er i en dåse kokosmelk?
  Hilsen Lisa

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Lisa
   Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål – og jeg er i tvivl om, hvorvidt kokosdrik og kokosmælk er det samme. I en dåse kokosmælk er der knap 400 ml.
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s