Hindbæromelet med kokos

Jeg elsker min faste onsdagsfridag – primært fordi min ryg trænger til et hvil efter ugens første arbejdsdage. Ofte laver jeg ikke så meget om onsdagen. Jeg nusser lidt rundt i huset, læser en god bog og surfer på nettet efter kulinarisk inspiration. Det seneste onsdagstiltag er en svømmetur i vores nyåbnede havnebad.
Hindbæromelet med kokos
Idag er vejret desværre ikke til havnebad. Eller måske er det for nogen, men jeg er endnu ikke kommet i vinterbadeform. Derfor blev min morgen brugt lidt netsurfing i stedet for svømning. Jeg faldt over denne hindbæromelet på en “Lidl fit” side. Dejlig inspiration til en fridagsbrunch, som blev indtaget til frokost sammen med en kop kaffe.Hindbæromelet med kokosOmeletten smager skønt af hindbær og kokos. Jeg tænker, at den både kan fungere som morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Jeg brugte kokosfiber, som du kan erstatte med pofiber, hvis du ikke er så glad for kokos. Du kan bruge alle slags bær – men ikke for mange af dem, hvis du sparer på kulhydraterne. Bær er at foretrække fremfor frugt, når du spiser LCHF, da de indeholder færre kulhydrater.

Hindbæromelet med kokos

IngredienserHindbæromelet med kokos

 • 2 æg
 • 2 sp kokosmel
 • 1 sp kokosfiber (eller pofiber for mindre kokossmag)
 • 1 sp Sukrin Gold
 • 2 sp fløde (eller mælk, jeg brugte kaffefløde)
 • 1 knivspids salt
 • ca 1 ts kokosolie eller smør til stegning
 • 50 g friske hindbær (eller andre bær)
 • evt Sukrin:1 til servering
 • evt blade og blomster fra appelsintagetes til pynt

Fremgangsmåde

 1. Pisk æg, kokosmel, fiber og fløde sammen.
 2. Varm kokosolie eller smør på panden og hæld æggemassen på.
 3. Steg omeletten ved medium varme
 4. Når bunden er bagt og overfladen stadig er lidt flydende, kommer du hindbærrene på den ene halvdel af omeletten. Gem evt et par stykker eller 3 til pynt.
 5. Herefter folder du den anden halvdel over.
 6. Steg omeletten i yderligere 1 min.
 7. Vend den om og steg videre, indtil æggemassen er helt stivnet.
 8. Pynt med de sidste hindbær og drys evt med Sukrin:1 inden servering.

Næringsindhold/ 100 g (portionen vejer 210 g).

 • Kalorier 160 (336)
 • Protein: 8,1 g (17 g)
 • Kulhydrat: 3,8 g (7,9 g)
 • Heraf kostfibre: 2,6 g (5,6 g)
 • Fedt: 12 g (25 g)

One thought on “Hindbæromelet med kokos

 1. Lis siger:

  uhm lyder rigitg dejligt. Omelet er altid dejligt synes jeg.
  Dejligt med havnebad;-) Der er ikke noget mere dejligt end at komme i vandet og svømme en tur. Du må se at blive “vinterbader” Det siges at være godt. Vi har to hold venner som vinterbader i Danmark. Det er hver dag året rundt uanset vejret:-)

  Jeg vil nok stadigvæk holde mig til at bade i perioden maj-oktober

  fortsat god sommer
  kh Lis

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s