Spejlægmad med kamsteg og grønt

// Indeholder reklame i form af affiliatelinks //

Dette er frokosten på min 2. boostdag på Frk. Skrumps 10 ugers boostkur, hvor jeg gerne skal tabe mig 10 kilo. Boost betyder ca 800 kcal på en dag, dvs 200 kcal til morgenmad og frokost – resten til aftensmaden.

Frk. Skrump anbefaler ElverBrød fra Guldbageren. Det er et kulhydratfattigt og proteinrigt brød, som jeg desværre ikke kunne skaffe på en højhellig pinsedag. Alternativet blev Kohbergs proteinbrød, som også har et ganske fornuftigt næringsindhold.

OBS at brød IKKE er glutenfri

Min morgenmad var en bærshake og aftensmaden grillet kamsteg (uden flæskesvær) med en god salat incl 1 sp olivenolie i dressingen. Ialt har jeg fået 950 kalorier og for dem har jeg faktisk følt mig pænt mæt. Jeg har fået 91 g protein, 26 g kulhydrat og 50 g fedt – en sammensætning, der svarer til en liberal LCHF kost. Spejlægmad med kamsteg og grønt

Imorgen skal vi spise hos svigermor – så der snupper jeg min ugentlige fridag fra kuren, hvilket vil sige, at jeg spiser efter basisprincipperne (1400 kcal), men tillader mig selv at nyde et f.eks. glas vin ELLER en dessert.

Ugeplan (lavet udfra diverse arrangementer, som jeg har i løbet af ugen, så boostdage er de dage, hvor jeg ikke skal noget):

 • Lørdag, søndag, onsdag, fredag: boost
 • Tirsdag, torsdag: basis
 • Mandag: fri

Spejlægmad med kamsteg og grønt

Ingredienser

 • 1 æg
 • evt lidt olivenolie til stegning (jeg bruger en spray for ikke at få for meget)
 • 85 g kamsteg
 • 100 g blomkål
 • 50 g cherrytomater
 • 1 skive proteinbrød (f.eks. ElverBrød fra Guldbageren)
 • brøndkarse eller anden krydderurt
 • salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 1. Steg spejlægget på en slip-let pande
 2. Rist rugbrødet og skær det over på tværs
 3. Anret det hele på en frokosttallerken
 4. Drys med salt og friskkværnet peber
 5. Spis og nyd

Opskriften er med inspiration fra “Frk. Skrump 10 ugers boostkur” af Majbritt Engell og Alice Hartvig.

Næringsindhold i hele portionen :

 • Kalorier: 278
 • Protein: 30 g
 • Kulhydrat: 12 g
 • Heraf kostfibre: 5,2 g
 • Fedt:11 g

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s