Rød karrykylling med spidskålsris

Jeg har haft en dejlig uge 7 med mange skønne oplevelser. Jeg har set Brooklyn i biografen (fantastisk film) og været til Dining Week på Oluf Bagers Gaard (fantastisk mad). Først på ugen var jeg sammen med en veninde på den hyggelige lille café i Odense midtby – Soupstone – hvor vi fik en meget lækker Chicken Curry.Rød karrykyllingSøndag forsøgte jeg at genskabe smagen fra karrykyllingen til vores søndagsfamiliemiddag – og det lykkedes ganske pænt. Retten er super nem at lave og har en enkel, men virkelig dejlig smag. Husk blot at bruge en karrypaste af ordentlig kvalitet.

Senere på ugen modtog jeg 3 gryder fra Gastrolux – en jysk fabrik, som producerer kvalitetsgryder med BIOTAN non-stick belægning. Jeg fik en stor stegegryde på 6½ l, en almindelig gryde på 4 l samt en stegepande.Rød karrykylling og spidskålsrisDa jeg fik mit nye køkken for et par år siden, skulle alle mine gryder udskiftes til induktion. Det blev et hurtigt indkøb i IKEA. Bevares, det er ganske udemærkede gryder, men jeg har længe savnet nogle gryder med non-stick belægning i en ordentlig kvalitet.

Jeg vil afprøve min Gastrolux grydesamling i de næste par uger, inden jeg kommer med en anmeldelse af dem. Men indtil videre tegner det lovende. Jeg har brugt den store stegegryde idag – og jeg er MEGET glad.

Rød karrykylling med spidskålsris

Ingredienser

 • 2,4 kg kylling inderfilet
 • ca 2 sp kokosolie til stegning
 • 1 glas rød karrypasta (110 g) – jeg brugte den fra Blue Dragoon
 • 2 ds kokosmælk (kun den fede del) – jeg bruger den fra Netto – her ligger det fede altid øverst og der er meget af det.
 • 2 røde peberfrugter
 • evt ½ lille pose meget fine ærter (frosne) – kun til pynt, hvis du spiser LCHF
 • evt 2 sp æblecidereddike
 • evt en smule sødning
 • 2 spidskål
 • frisk koriander til pynt
 • evt grøn Dukkah til pynt (jeg bruger den fra Mill & Mortar)

Fremgangsmåde

 1. Skær de små inderfiléter i hver 4 stykker
 2. Opvarm en stor stegegryde med kokosolien
 3. Sautér karrypastaen i et par minutter, så du får smagen frem
 4. Svits dine kyllingestykker – evt af et par omgange
 5. Tilsæt den fede del af 2 dåser kokosmælk og lad retten simre i ½ times tid.
 6. Skyl og hak peberfrugterne fint og kom dem i gryden.
 7. Jeg tilsatte ikke hverken salt eller yderligere krydderier, da det var helt passende med min karrypasta – men smag dig frem. Måske er der brug for lidt ekstra syre eller sødme.
 8. Lav “ris” af dine spidskål. Skær dem i kvarte, fjern stokken og kør dem i din foodprocessor.
 9. Kom “risene” i en sigte og overhæld dem med kogende vand.
 10. Lad dem stå i et par minutter og dræn al vandet fra
 11. Kom i en skål og pynt med frisk koriander og evt grøn Dukkah
 12. Varm kyllingeretten godt igennem og hæld ærterne i umiddelbart inden servering.

Gastrolux gryde

 

2 thoughts on “Rød karrykylling med spidskålsris

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s