Anmeldelse af Gastrolux gryder og stegepande

For nogle uger siden kom posten med en meget stor pakke til mig. I pakken var der diverse køkkengrej i silicone, 2 gryder og en pande fra Gastrolux. Helt nøjagtigt fik jeg

GastroluxDa jeg fik mit nye Ravfood køkken for et par år siden, fik jeg også induktionskomfur og måtte derfor udskifte alle mine gode, gamle gryder. Det blev til 365+ serien fra Ikea, der som sådan er ganske udmærket. Jeg savnede dog dels min gamle, store, sorte stegegryde og dels en pande samt en gryde med ordentlig sliplet belægning. Det har jeg nu fået.

Denne anmeldelse er sandsynligvis lidt for lang. Men det er udelukkende fordi, jeg er så glad. Hvis du ikke orker at læse mine mange begejstrede skriblerier, kan du gå direkte til Gastrolux´es egen video her.

Videoen varer 10 minutter og beskriver, hvordan produkterne laves og hvordan kvaliteten tjekkes igen og igen. Den viser blandt andet en pandekagetest, hvor der steges pandekager helt uden fedtstof – samt en mælkebrændingstest, hvor man efterfølgende rengør panden kun med rindende vand. Meget imponerende, synes jeg.

Gastrolux stegegryde

Hvad er Gastrolux?

Gastrolux er gryder og pander i en uovertruffen god, dansk kvalitet. De er blevet produceret i det jyske siden 1965. Faktisk startede produktionen på Lystrup Metalvarefabrik, som var ejet af G.A.L Thorsen – ham, der opfandt den stålvask uden samlinger, som vi kender idag.

I 2006 introducerede Gastrolux BIOTAN overflade forædling (det, som jeg kalder for slipletbelægning). Forædlingen giver produkterne en belægning, som er særlig slidstærk og som har en rigtig god sliplet effekt. Gastrolux produkter har vundet topplaceringer i test – bl.a. hos det ansete Stiftung Waren Test i Tyskland.

Gryderne produceres idag i Ryomgård i Jylland – og sælges i hele verden.

Gastrolux stegegryde

Min vurdering af de enkelte produkter

Jeg giver de 2 gryder og stegepanden, som jeg har afprøvet 5 store stjerner ∗∗∗∗∗

 • Stegegryden fungerer godt med en dejlig stor overflade, der som nævnt kan stege rigtig meget kød på en gang – og vel at mærke give det en flot stegeskorpe. Grydens lige og relativt lave kanter giver den en større stegeflade end den, som man normalt har i en stegegryde. Den virker lidt som en sauterpande med ekstra høj kant. Den er både god til store gryderetter og stege. Eller hvis du f.eks. skal stege 10 kyllingebryster på én gang.
 • Stegepanden har en dejlig lav kant, som gør det nemmere at vende f.eks. en omelet eller dine frikadeller. Jeg har for sjovs skyld prøvet at stege spejlæg ved høj varme helt uden fedtstof (se billede nedenfor) – og de blev fuldstændig fine. Ingenting hænger i, stegefladen var perfekt og rengøring var stort set overflødig.
 • Gryden på 4 l har en fin størrelse til en gryderet til ca 4 personer. Pga den gode sliplet belægning, skal jeg ikke bruge særlig meget fedtstof – ja, jeg kan faktisk helt undvære det. Selvom jeg ikke er fedtforskrækket, er det godt selv at kunne bestemme, om jeg vil bruge min dosis af fedtstof til at stege i – eller som sauce til maden. Jeg bliver nemlig for tyk, hvis jeg bruger både/ og.

Gastrolux stegepande

Skal der tages særlige hensyn under brug?

 • Det er vigtigt, at du bruger silicone– eller træredskaber, da du ellers risikerer at ridse produkterne.
 • Hvis du bruger induktion, skal du kun lade din gryde eller pande stå på en tændt kogeplade i få sekunder, inden du begynder at lave din mad. Hvis den står i længere tid, bliver den overopvarmet – og det har belægningen ikke så godt af.
 • Du må ikke komme produkterne i opvaskemaskinen – men det er heller ikke nødvendigt, da det kræver en minimal indsats at rengøre dem. De tåler faktisk (i modsætning til alle andre gryder, som jeg har haft) at komme direkte fra kogepladen til vandhanen – men det skader selvfølgelig aldrig at afkøle en smule.

Er Gastrolux produkterne pengene værd?

Gastrolux ligger prismæssigt i den høje ende (fra ca 700 kr og opefter) – men jeg synes, at de er alle pengene værd. Jeg har aldrig før arbejdet med så gode gryder og pander – og jeg er allerede igang med at spare sammen til at udvide min samling.

 • Sliplet belægningen, fungerer perfekt. Man fornemmer tydeligt den gode kvalitet – som desværre er vanskelig at gengive på billeder. Hvis du vil, kan du tørstege alting – og det slipper helt uden problemer.
 • Varmefordelingen er uovertruffen. Som tidligere nævnt kom jeg en dag 10 stk kyllingebryst i den store stegegryde (se billedet nedenfor). Det var nødvendigt at flytte lidt rundt på kødet, da gryden ikke var helt så varm i kanten som på midten – hvilket var helt forventeligt. Men på trods af den store mængde kød (1600 g), som kom i gryden på en gang, fik alle stykker kød en flot, gylden stegeskorpe. Imponerende, hvis du spørger mig.
 • Alle produkter tåler at komme i ovnen (max 260 °) – det er f.eks. smart, hvis du laver en omelet eller en ret, der lige skal brunes lidt på toppen.
 • Måske mindre vigtigt – men alligevel – så synes jeg også, at gryderne er ret så pæne. Jeg har flere gange haft dem på bordet, når vi skulle spise på hverdage – og de hygger og udstråler kvalitet.
 • Gastrolux produkterne er meget nemme at rengøre – og de tåler opvaskemiddel. Pga slipletbelægningen kræver de ofte ikke andet end en afskylning.

Gastrolux stegegryde

Udgivet i samarbejde med Gastrolux

4 thoughts on “Anmeldelse af Gastrolux gryder og stegepande

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s