Agurkesalat – sukkerfri, naturligvis.

Efter min mening er agurkesalaten en smule overset som tilbehør i det sunde køkken. Den er billig, sund og du kan lave en agurkesalat på under 5 minutter. Den smager rigtig godt. Vi spiser den til alt muligt: pølser, kylling, frikadeller – you name it.

Sukkerfri agurkesalatSukkerfri agurkesalat Ingredienser:

  • 1 agurk
  • 1 dl eddike (jeg bruger altid æblecidereddike, som har en lidt mildere smag end almindelig eddike)
  • 1 tsk groft salt
  • ca 4 spsk Sukrin gold
  • friskkværnet peber
  • evt friske dildblomster

Fremgangsmåde:

  1. Dressingen blandes i en skål.
  2. Agurken skylles og snittes i  tynde skiver (jeg bruger altid mit mandolinjern) ned i skålen med dressing.  Jeg kan godt lide, at skiverne ikke er alt for tynde, så der stadig er lidt bid i dem. Men skær dem, som du bedst kan lide det.
  3. Trækker i mindst ½ time, gerne mere. Pres agurkeskiverne ned under væsken engang imellem. Der dannes mere væske, efterhånden som saltet trækker vand ud af agurken.
  4. Smag på salaten, inden du serverer den – har den en tilpas balance mellem sød og syrlig?
  5. Hvis du ikke spiser salaten med det samme, kan den opbevares i køleskabet på atamonskyllede glas i lang tid.

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig – men du kan på denne måde vælge at støtte vores arbejde med bloggen. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og kan stå inde for

2 thoughts on “Agurkesalat – sukkerfri, naturligvis.

  1. Pia siger:

    Hvor lang tid tror du at agurkesalaten kan holde i køleskabet, hvis man faktisk skyller glassene med atamon først? Jeg elsker de friske danske agurker man kan få lige nu og i løbet af sommeren, og vil gerne bruge dem til at lave syltede agurker som kan gemmes til når sæsonen er ved at være slut – men jeg skal lige have fundet ud af hvor mange glas jeg skal lave, jo! 🙂

    Like

Skriv en kommentar