Ørredmousse med æg og bidegrønt

I fredags havde jeg møde med min diætist, som for 6 år siden hjalp mig med at tabe 50 kg.
2 år efter mit vægttab (i 2012 pådrog jeg mig en rygfraktur. Denne medførte mange ændringer i mit liv – bl.a. stop for træning, 1 års kamp for at blive afklaret rent jobmæssigt og desværre også 20 kg ekstra på sidebenene.

Umiddelbart efter min rygskade gik jeg fra low carb til LCHF, som jeg nu har spist i 2½ år. Om det er LCHF eller manglende træning eller trøstespiseri, der er årsag til vægtøgningen – ja det er svært at sige. Men ikke desto mindre er det utrolig svært for mig at komme ned i vægt.

Diætisten mener, at min krop trænger til et wake up call. Derfor har vi taget en for mig lidt grænseoverskridende beslutning. Planen er en fordeling på 30-40% protein, 25 % kulhydrat og max 40 % fedt. Jeg kommer til at ligge på 88 g klhydrat dgl – så det er stadig liberal LCHF (omend det er mange kh, synes jeg). Jeg spiser normalt max 10 % kulhydrat og ca 60 % fedt.

Jeg ved, at det bliver en udfordring – for jeg elsker jo min LCHF kost – men jeg er villig til at give det en chance. Vi skal mødes igen om 14 dage og så vurderer vi på tingene.

Her kommer min søndagsfrokost lavet efter den nye fordeling (næringsindhold efter opskriften). Jeg har lavet dobbelt portion – så resten kommer med til frokost på arbejde imorgen.

Røget ørredmousse Røget ørredmousse

Ingredienser til 2 personer:

 • 140 g røget ørred
 • 100 g skyr
 • 1 sp (20 g) aioli med chilismag (fra Svansø – eller brug mayonnaise)
 • 2 kogte æg
 • 2 store (200 g) gulerødder
 • ca 16 (200 g) cherrytomater
 • 2 stk (150 g) grøn eller rød peber
 • friske krydderurter
 • salt (evt røget) og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

 1. Kog æggene og pil dem. Skær dem i kvarte.
 2. Pisk (med din håndmikser) den røgede ørred med skyr og aioli
 3. Den skal ikke krydres, da der er meget salt og smag i fisken
 4. Anret på en frokosttallerken dine grøntsager i bideklare stykker, æg i kvarte og fordel ørredmousse på de halverede peberfrugter.
 5. Pynt med krydderurter og drys lidt røget salt samt friskkværnet peber over grøntsagerne.

Næringsindhold til 1 person incl grøntsager:

 • Kalorier: 325
 • Kulhydrat: 21 g (25 %)
 • Fedt: 15 g (41 %)
 • Protein: 28 g (34 %)

5 thoughts on “Ørredmousse med æg og bidegrønt

 1. Rosa siger:

  Hej Kathe!
  Hvordan går det med dig? Har det hjulpet at sætte proteinerne i vejret igen og skrue ned for fedtet? Din motivation lød i hvert fald helt i top, så jeg håber at det er lykkedes at få nogle gode resultater med kostomlægningen. Tænker på dig og hepper fra sidelinjen 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Tusind tak, Rosa. Det går faktisk stille og roligt nedad (med vægten altså). Jeg har det fint med de ekstra kh nu – men savner de gode fede spiser. Men vi kan jo ikke få det hele. Til gengæld tåler jeg et glas rødvin i ny og næ – uden at det ses på vægten. Og det gjorde jeg ikke på striks LCHF.
   Der kommer en officiel update på et tidspunkt – når jeg ved, at det holder.
   Kh Kathe

   PS Hvad med dig? Hvad er du “på” lige nu?

   Like

   • Rosa siger:

    “På”? … hihi… ja, sådan vil det nok blive ved med at være. Man står af og på diverse forskellige kostretninger, alt efter lyst og behov, alt efter hvad der virker lige nu, hvad man har det godt med i øjeblikket osv. Men det synes jeg er okay, så længe man lytter til både fysik og psyke og forsøger at tilfredsstille på begge fronter.
    Efter jeg forlod lchf, er jeg igen og igen vendt tilbage til veganerversionen. Det er svært i det sociale liv og derfor har det kørt lidt on/off, men nu har jeg efterhånden fundet en løsning der duer for mig (i hvert fald pt!). Spiser en vegansk kost med masser af grønt, ingen gluten og raffineret sukker… når jeg er hjemme. Har det så godt med dette 🙂 I byen tilføjer jeg en smule kød, fisk eller hvad de nu serverer… ikke fordi jeg har lyst, men fordi det er det nemmeste.
    Det er hyggeligt at kunne følge dig her, når jeg nu ikke længere bruger madloggruppen. Dejligt at du trives med kulhydraterne. Det gør jeg også 😉 Ser frem til en update.
    Kh Rosa

    Like

 2. Lis siger:

  Hej Kathe
  Jeg håber inderligt at denne nye kostomlægning vil hjælpe dig til det vægttab du ønsker dig.

  Det gik så godt for dig med at holde vægten før ulykken – jeg følte rigtig med dig den gang ulykken skete og du måtte standse med din motion. Nu vil jeg følge dig her med alle de nye opskrifter som kommer her på bloggen.

  Mange knus Lis

  Like

  • Kathe siger:

   Tusind tak Lis for dine tanker og søde ord. Ja, det er mærkeligt som livet er omskifteligt. Det ene øjeblik har man fuld fart på – og det går fantastisk – og det næste øjeblik ligger man dér og kan pludselig ikke så meget.
   Det er nu ikke den rene jammer, for jeg har fået et rigtig godt liv igen – det er bare de trælse kilo, der driller. Men jeg skal nok få has på dem igen – det tror jeg på.
   Knus Kathe

   PS Og noget af det gode er bloggen her – og alle jer dejlige mennesker, som jeg møder hver eneste dag ❤

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s