Vaniljeis med mørk rom

Vi er blevet rigtig glade for den italienske gelato (fløde/mælkeis), som vi kan lave på vores skønne ismaskine. Vi har fundet ud af, at isen bedre bevarer sin cremede konsistens, når vi tilsætter en smule spiritus til ismassen (spiritus kan jo ikke fryse – og så smager det ganske ok).

Vi har lavet Bailey is, Tiramisu is med Kahlua og nu også en Vanilje is med mørk rom. Denne gang er isen uden sukker – så med lidt god vilje er det en LCHF is :-). Vi spiste en kugle af romisen sammen med et stykke Gateau Marcel og nogle friske jordbær og hindbær.

Sukkerfri vaniljeis med mørk rom-3Sukkerfri vaniljeis med mørk rom-2Sukkerfri vaniljeis med mørk romIngredienser:

Fremgangsmåde:

 • Hæld mælk og fløde i en gryde og kog det op ved medium varme. Rør i det, så det ikke brænder på. Sluk og lad det stå et par minutter.
 • Pisk æg med Sukrin, indtil det er hvidt og cremet.
 • Hæld derefter, imens du pisker mælk og fløden over æggesnapsen. Rør det godt sammen.
 • Hæld det hele tilbage i gryden og opvarm det til kogepunktet under konstant omrøring. Hold godt øje og rør konstant i det.
 • Når de første bobler viser sig i overfladen, tages gryden væk fra varmen med det samme. Tilsæt rom.
 • Lad den stå og køle af i køleskabet og hæld den derefter på din ismaskine og kør løs (eller hæld det over direkte fra gryden, hvis du har en ismaskine med kompressor).
 • Isen er færdig i ismaskinen, når den har konsistens som softice. Frys gerne videre i fryseren.
 • Hvis du ikke har en ismaskine, skal du røre i isen ca 1 gang i timen, indtil du ikke længere kan røre. Det tager 4-5 timer og er for at undgå iskrystaller
 • Den skal først op, umiddelbart inden servering, da den er blød pga spiritusen og smelter relativt hurtigt
 • Denne gang valgte vi at fryse isen i vores silicone muffinsforme for at få en rigtig flot facon.
 • Du kan også vælge at fryse isen og så kugle den op på forhånd. Du kan så opbevare din færdige isanretning i portionsglas/ skåle i fryseren  – det gør serveringen nem.

Hasselnøddeis

Inspiration til isen har vi fra Kvalimad.dk

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os en kommission på 8%, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og og kan stå inde for

Det smukke spækbræt med facon som et løg hedder “Saltholm”  og er sponsoreret af OK design. Det  er lavet af 100 % ask og har en olieret overflade. Spækbrættet kan også fås med facon som en fugl og en fisk. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s