Chokolade bomber med chiafrø og kakaonips

Jeg husker med glæde min barndoms december måneder, når vi  drog på bustur til den tyske grænse for at handle ind til jul. Der blev købt marcipan og sukker og en masse slik, som skulle gemmes til jul. Og ingen snak om kulhydrater overhovedet.

IskonfektVi børn elskede især den bløde og søde iskonfekt, der lå i farvestrålende små staniolforme og som var en umulighed at spise, uden at vi blev fedtet helt ind i chokolade. Disse chokoladebomber minder i konsistens om barndommens iskonfekt. I modsætning til iskonfekten er chokoladebomberne dog ganske sunde med masser af gode sager og intet sukker overhovedet.

De hører nemlig under kategorien fedtbomber (eller fat bombs), som er en yndet snack blandt LCHF spisere, fordi de indeholder en masse af det gode fedt (fedt % er på 80) og stort set ingen kulhydrater. Vi har tidligere lavet nogle hvide kokosbomber, som er lavet efter samme princip. Chokoladebomberne her smager dejligt intenst af chokolade og har et lækkert crunchy bid pga chiafrø og kakaonips.

Chokoladebomber med chiafrø og kakaonips-3Chokoladebomber med chiafrø og kakaonips-2

Ingredienser til 40 bomber

Fremgangsmåde:

 • Macadamianødder køres til en cremet masse i minihakkeren.
 • Kokosolie uden smag smeltes sammen med smør.
 • Kakaopulver blendes  i nøddemassen sammen med smør og olie..
 • Smages til med salt og Steviadråber.
 • Hældes i silikoneforme (sådan nogle til konfekt) . Jeg bruger altid en engangs sprøjtepose, som jeg klipper et lille hul i. Ellers er det svært at styre, synes jeg.
 • Drys lidt chiafrø og kakaonips i hvert stykke konfekt. Tryk frøene ned i kakaomassen med en lille træpind (ellers flydeer de ovenpå).
 • Opbevares i køleskab eller fryser og tages ud umiddelbart, inden de skal spises. De bliver nemlig hurtigt bløde pga kokosolien.

Chokoladebomber med chiafrø og kakaonips

Næringsindhold/ 1 chokoladebombe (6g):

 • Kalorier: 44
 • Protein/ g: 0,28
 • Kulhydrat/ g: 0,21
 • Fedt/ g: 4,7

Igen en stor tak til Randi Rosa Nikolajsen for endnu en gang at have inspireret mig. Randi Rosa har sin inspiration til bomberne herfra:http://www.alltomlchf.se/maten/recept/kokos-macadamiarutor/ og herfra http://denomvendteverden.blogspot.dk/2014/01/ketose-snack-eller-fat-bombs.html 

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

8 thoughts on “Chokolade bomber med chiafrø og kakaonips

 1. stellabm siger:

  Jeg er i øvrigt rigtig glad for, at du udregner næringsindholdet pr. stk. Det viser nemlig tydeligt, at der gemmer sig mange kalorier i sådan en uskyldigt udseende chokoladetop! Meget praktisk, når man får lyst til lidt sødt 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Stella
   Ja, det er pænt mange kalorier. Selvom det er LCHF, sætter det sig alligevel på sidebenene, når man spiser for meget af det 🙂
   Mvh Kathe

   Like

   • stellabm siger:

    Ja, jeg havde pludselig fået +2 mellem to besøg hos Diana…. wrong way – men det er godt at få synliggjort, for nu ved jeg, at jeg skal vælge lige præcis de to ting, jeg gerne vil nyde lidt af i juledagene 🙂

    Like

 2. Randi Rosa siger:

  Hej Kathe, har du overvejet at prøve steviadråberne med smag? De er virkelig en succes hjemme hos mig 😛 … især vanille, toffee og chokolade… men det afhænger jo af hvad man skal bruge dem til. Bare et tip 😉
  Hyggeligt at høre at du kan lide bomberne 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Jeg har både dem med toffee og citron, men jeg synes alligevel at lakridssmagen er for gennemtrængende. Jeg ved, at mange er rigtig glade for dem – så der er skam ikke noget galt med dråberne. Det er bare mig, der er en smule kræsen der.
   Mange hilsner Kathe
   PS Og ja, vi er helt vilde med “dine” bomber. I går aftes lavede Katrine nogle med citron og nogle med strawberry cheesecake smag. De var også gode, men chokoladebomberne tager 1. pladsen.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s