Ugens Top 3 # Jordbær, jordbær, jordbær

“Roser er røde, violer er blå.

Jordbær er søde og du er ligeså”

Har du også skrevet dette lille søde digt i barndommens poesibøger? Hvis ja, så tilhører du sandsynligvis 60´er generationen ligesom undertegnede. Jordbær er for mig den mest sommerlige spise, der findes. De er friske og søde og smager af barndommens minder tilsat lidt sukker og fløde.

Jeg elsker at lave kager, desserter og drikke med jordbær til familie og venner – og engang imellem bare til mig selv. Jordbær går godt sammen med især rabarber, vanilje, kanel og chokolade, synes jeg. Lige nu er det højsæson for de skønne, danske jordbær – så det er bare om at nyde dem, mens tid er.

Manhattan Style Strawberry Cheesecake

Manhattan Style Strawberry Cheesecake 

Denne cheesecake er den bedste af slagsen, som jeg nogensinde har smagt. Den sprøde kiksebund med mandler og hvid chokolade går godt sammen med de 2 lag “cheese”, der tilfører kagen en dejlig smag af karamel. Sammen med toppen af jordbærsauce og friske jordbær – ja så kan det næsten ikke blive bedre. Eller smukkere, synes jeg.

Skyr med jordbær på 3 forskellige måder

Jordbærskyr 

Jordbærskyr er en slags koldskål med masser af proteiner og friske bær. Det er en sommerlig, let drik, som vi ofte bruger som morgenmad, dessert eller mellemmåltid. Jordbærskyr er uden sukker,  med mange proteiner og få kalorier. Det er ikke en LCHF drik.IMG_5863

Kanelkage med mascarpone og friske bær

Kanelkagen er en af vores favoritkager. Den er nem, billig og lykkedes altid. Jeg fylder den nogen gange med mascarpone som i opskriften – men ellers bare med flødeskum og jordbær. Jeg har haft opskriften i 22 år – så det er en kage, som jeg har bagt rigtig mange gange.

 

 

 

2 thoughts on “Ugens Top 3 # Jordbær, jordbær, jordbær

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s