Jordbærskyr to go

Hvis du vælger at lave denne koldskål lignende drik, så lav endelig en stor portion med det samme :-). Den smager nemlig helt vidunderligt og bedst med friske jordbær, som også giver lidt ekstra væske til drikken.  Og så er den fuld af gode vitaminer og proteiner, uden sukker og indeholder kun få kalorier. Æggehviderne tilsætter vi for at gøre drikken mere proteinrig og mættende – og af samme grund laver vi den på skyr (som sagtens kan erstattes af fromage frais). Jordbærskyr er en af familiens sommer favoritter.Vi spiser den om morgenen, som mellemmåltider og til dessert. Vi køber vores skyr i Netto til en 10´er pr bøtte ( 500 ml) og gemmer bøtterne til opbevaring af den færdiglavede drik. Så har man nemlig altid en jordbærskyr to go 🙂

Skyr med jordbær på 3 forskellige måder

Skyr med jordbær på 3 forskellige måder

Skyr med jordbær på 3 forskellige måder

Ingredienser til 2 – 3 personer

 • 500 g skyr (eller fromage frais)
 • 250 g friske jordbær
 • ca 1 ts flydende sød (smag det til)
 • ca ½ ts vaniliepulver
 • 3- 4 pasteuriserede æggehvider (kan udelades)
 • 3 – 4 sp sukrin melis eller sukrin gold (vi kan bedst lide gold, da det minder om rørsukker)
 • ca ½ liter kærnemælk (afhængig af, hvor tynd man ønsker den)
 • finthakkede jordbær og mynte til pynt

Jordbær, skyr, vanilie og flydende sød kommes i en skål og blendes med en stavblender. Æggehviderne piskes stive, hvorefter sukrin piskes i. De stiftpiskede ægehvider røres i og kærnemælken tilsættes for at gøre den tyndere.

Næringsindhold for et glas på 250 ml:

Jordbærskyr, næringsindhold

Reklamer

7 thoughts on “Jordbærskyr to go

 1. Agathe Thrue siger:

  Mums siger jeg bare! Lavede den til morgenmad imorges, og jeg er fan! Men er lige nødt til at høre om det er 3-4 bægre pasteuriserede hvider eller hvordan? Et bæger svarer jo til 1,5 alm. hvide.

  Like

  • Kathe siger:

   Dejligt at høre, at du kunne lide den. Lavede du den med frosne jordbær? Jeg får nemlig helt lyst til at lave den igen. Det er 3-4 hele æggehvider – dvs 2 bægre.
   Mvh Kathe

   Like

   • Agathe Thrue siger:

    Det kunne jeg i hvert fald! Nej, jeg havde faktisk købt frosne, men så faldt jeg lige over nogle lækre friske i Føtex. Men så er der jo en god undskyldning for at lave en ny portion 😉 Og du skal da også igang skal du 🙂
    Jeg brugte 3 bægre, så måske var det derfor min blev ekstra cremet…hi hi

    Like

 2. Clara siger:

  Har netop afprøvet denne fantastiske opskrift og er helt solgt!:) har i nogen ide om, hvor længe den kan holde sig? Kan man lave til et par dage? Og om man kan lave lignende på frosne bær nu hvor sæsonen går på hæld? Tak for en fantastisk og inspirationsrig blog!:)

  Like

  • Kathe siger:

   Tak skal du have for de søde ord 🙂
   Det kan uden problemer holde sig 2-3 dage i køleskabet. Vi laver ofte til et par dage ad gangen og gemmer det i skyr bøtterne i køleskabet. Det skal bare rystes godt inden brug og underligt nok, bliver det ofte en smule mere cremet af at stå. Du kan sagtens lave det med frosne bær også. Vi har næsten lige lagt en opskrift op på en version med frosne solbær.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s