Fiberrig kokos crunch

Søndag aften efter grill maden skulle vi have vores dejlige jordbærskyr til dessert. Da vi ikke spiser kammerjunkere, skulle vi finde på noget andet. Det blev til denne rigtig lækre kokoscrunch, som er lavet på Sukrin. Den er endda med ekstra fibre, da vi har brugt affedtet kokosmel fra Viivaa, som indeholder rigtig mange fibre og ikke så mange kalorier. Kaloriemæssigt ligger den på niveau med Fiber kost, som jeg ofte bruger som drys. Den indeholder betydeligt færre kulhydrater – nemlig kun 27 g/ 100 g mod 40 g/ 100 g i Fiber kost.  Normalt crunch med sukker indeholder op til 70 g kulhydrat/ 100 g (Finax crunch). Der er altså en stor sundhedsmæssig gevinst ved at lave den selv – og så smager den som det rene slik :-).

Kokos crunch uden sukker

Kokos crunch uden sukker

Kokos crunch uden sukker

Ingredienser

Sukrin smeltes på en pande. Smørret tilsættes og smelter i sukkeret. Det bliver ikke brunt som almindeligt sukker, men vær ikke bekymret. Tilsæt havregryn, de hakkede mandler og kokos chips. Det hele ristes over god varme indtil crunchen bliver lysebrun. Tilsæt kokosmelet samt Sukrin Gold og rør rundt. Panden tages af varmen og crunchen hældes i en bradepande. Rister videre i ovnen i ca ½ time ved 175 grader. Hold øje med, at det ikke bliver brændt – det går nemlig hurtigt, når først crunchen har fået nok. Chrunchen tørres for at den sidste væske kan fordampe og crunchen kan blive rigtig sprød. Det er stadig blødt, når du tager det ud af ovnen, men efter afkøling bliver det sprødt og kan fyldes på glas.

Næringsindhold for 15 g kokos crunch (ca 2 sp) – tallene i parentes er for 15 g Finax crunch:

 • 46 kcal (63)
 • 1,3 g protein (1,1)
 • 4 g kulhydrat (11)
 • 2,6 g fedt (1,1)

4 thoughts on “Fiberrig kokos crunch

  • Kathe siger:

   Jeg går udfra, at du mener kulhydrater, da kokosmel ikke er tilsat sukker.
   Der er stor forskel på indholdet afhængig af mærket. Men omkring 6½ g kulhydrat for revet kokosmel (altså den almindelige) og omkring 20 g/ 100 g for kokosfibermel. Der findes en fin kokosmel af mærket Aman Prana med kun 4 g kulhydrat/ 100 g. Jeg har dog ikke prøvet den selv.
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s