Stegt carpaccio

Carpaccio er oprindeligt en italiensk ret lavet med råt kød. Retten har fået sit navn efter den italienske maler Vittore Carpaccio. Jeg er ikke så vild med råt kød, hvorfor jeg har lavet min carpaccio med rosa, langtidsstegt oksefilet. Helt ærligt var det måske også for at lave en ny ret ud af den gode steg = god restemad = mors livret. Man skal bare sørge for at skære det i virkelig tynde skiver – så er det en herlig spise. Retten kan spises som forret eller til frokost med en god salat til.

Stegt carpaccio Stegt carpaccio Stegt carpaccio

Ingredienser til 1 – 2 personer:

  • 100 g oksefilet i meget tynde skiver
  • 1½ spsk olivenolie
  • 2 tsk friskpresset citronsaft og lidt revet citronskal
  • 25 g parmesanost i flager
  • friskkværnet peber
  • frisk basilikum eller rucola til pynt

Fremgangsmåde:

Skær din rå eller rosastegte oksefilet ud i så tynde skiver som muligt. Læg 1-2 skiver ad gangen i en plastikpose, egnet til madlavning. Bank kødskiverne endnu tyndere med håndroden eller med den flade side af en bredbladet kniv.Anret de tynde skiver oksefilet på et fad. Dryp olie og citronsaft på kødet. Fordel osten og grønt på kødskiverne. Drys med peber og server straks.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s