Kyllingekølle med gremolata

Det kan være svært at stege en hel kylling perfekt, fordi lårene ikke skal steges lige så meget som brystet – eller også er det omvendt. Anyway, så fik jeg fat i ugens medlemstilbud i Kvickly, som var en stor bakke kyllingekøller (lår med overlår). Nemt og billigt 🙂 Jeg valgte at fylde gremolata (citronskal, persille og hvidløg) ind under skindet og derefter bare stege dem i ovnen. Det gav en dejlig frisk smag af citron og hvidløg til kyllingen. Som tilbehør fik vi de altid gode bønnefritter, fyldte champignoner og hjemmelavet bearnaise sauce.

IMG_4338

IMG_4341IMG_4327

Ingredienser til 4 personer

  • 8 kyllinglår med overlår
  • saft og skal af 1 økologisk citron
  • 6 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld persille
  • ½ dl olivenolie
  • 1 ts groft salt.

Fremgangsmåde: Rens og tør køllerne. Hak citronskal, hvidløg og persille i en minihakker. Alternativt rives citronskallen og blandes med hakket persille og presset hvidløg. Tilsæt olivenolie og salt. Placer lidt gremolata under skindet på overlåret. Man løsner nemt skindet med en pillekniv. Steg kyllingerne midt i ovnen. Stegetid ca 30 minutter ved 200 – 225 grader.

One thought on “Kyllingekølle med gremolata

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s