Kyllinge-chorizo-frikadeller

I januar mens vi byggede køkken lagde jeg for første gang en uprøvet opskrift op – endda med lånte billeder. Jeg trængte bare sådan til at lave lidt på bloggen og faldt over denne spændende opskrift på mexicansk chorizo. Jeg lovede at komme med en opdatering, når jeg fik afprøvet opskriften – så den får I her. Her til aften lavede jeg disse kyllingefrikadeller med chorizo smag og de er virkelig autentiske med en fin chorizolignende smag. Utroligt hvad en gang rødvin og røget paprika kan gøre. Frikadellerne er ganske uden æg og mel – og hvis du steger dem i en god kokosolie med neutral smag, er de også LCHF venlige. Som tilbehør fik vi en god grønkålssalat med gedefeta.IMG_4351 IMG_4352 IMG_4357

Ingredienser

 • 750 gram hakket kylilngekød (eller skinke- eller oksekød)
 • 2 tsk stærk paprika
 • 1 sp røget paprika.
 • 2 fed hvidløg, fint hakkede eller pressede
 • 2 løg, fint hakkede
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk fennikel frø (kan udelades)
 • ½ dl rødvin
 • friskkværnet sort peber
 • 1/4 tsk cayenne peber
 • kokos-  eller olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

Farsen røres sammen (jeg lavede den i en foodprocessor og kommer bare de hele løg i) og trækker i en tildækket skål i køleskabet meget gerne i nogle timer, da det fremhæver smagen. Steges som almindelige frikadeller på panden i olie i 4-5 minutter på hver side afhængig af størrelse.

 

2 thoughts on “Kyllinge-chorizo-frikadeller

 1. Tina Hoffbeck siger:

  Uhmmm ser lækkert ud, jeg er glad for fennikelfrø og dine øvrige krydderier i retten, så vil prøve dem.
  De ville passe sig okay til en af min datters hjemmebagte Sarah Bernhardt kager (jeg frigav endelig en gammel familieopskrift til hende, se den på bloggen nedenfor) din ret først og en Sarah Bernhardt til kaffen senere:-)

  Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Like

  • Kathe siger:

   Jeg var lige inde og se opskriften. Den ser godt nok lækker ud. Jeg tænker, at jeg vil prøve at lave dem i en LCHF udgave med sukrin i stedet for sukker. Mums 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s