“Risotto” med oksekød, jordskokker og parmesan

Man kan nok ikke helt tillade sig at kalde denne ret for en risotto, da den er lavet på grøntsagsris. På den anden side, så er grøntsagsris for os, der spiser LCHF faktisk en form for ris – så jeg tager chancen. Retten her opstod, fordi jeg stod med en pæn stor portion broccoli/blomkålsris, som jeg ikke nænnede at kassere. Sammen med et par pakker økologisk oksekød på tilbud pga kort holdbarhed, nogle jordskokker og friske kryddrurter fik vi fremtryllet den skønneste risotto. Man kan sagtens variere med grøntsagerne, men jeg valgte jordskokker, fordi de har en herlig røget smag og fordi de koger godt ud og dermed jævner retten. Og så er de bare super sunde. PS det er ikke den mest fotogene ret, som vi har haft på bloggen, men vi garanterer 100% for den gode smag 🙂

IMG_6537 IMG_6544 IMG_6550

Ingredienser til 6-8 personer

 • 1 kg hakket oksekød af en god kvalitet (man kan også bruge kylling eller andet kød/fisk)
 • 1 portion blomkål/broccoliris (eller bare blomkålsris)
 • 4 løg
 • 4-8 fed hvidløg
 • ca 2 sp kokosolie
 • 12 jordskokker
 • 1 Philadelphia flødeost (eller anden cream cheese – f.eks. den fra Lidl, som lige nu er på tilbud til 5 kr)
 • 3-4 dl bouillon
 • evt lidt frisk hakket chili
 • salt, friskkværnet peber
 • friske krydderurter eller rucola
 • masser af frisk revet parmesan

Fremgangsmåde:

Grøntsagsrisene laves efter denne opskrift. Kokosolien smeltes og de hakkede løg og hvidløg svitses, indtil de har taget farve. Tilsæt oksekødet og svits det med. Skyl jordskokkerne og skær spids og bund af dem (det er ikke nødvendigt at skrælle dem, bare man vasker dem grundigt) og skær dem i små tern på ca ½ x 1 cm. Svits dem med sammen med grøntsagsrisene. Tilsæt bouillon og lad det koge godt igennem. Til sidst tilsættes flødeosten og retten småkoger i 15-20 minutter, indtil jordskokkerne er møre og retten er jævn. Den skal være fugtig, men ikke med for meget væske. Hvis det er tilfældet, kan man lade den koge uden låg, så noget af væsken fordamper.

Serveres med frisk revet parmesan, masser af friske krydderurter og eventuelt en grøn salat. Vi fik lidt rucola og nogle cherrytomater som ekstra tilbehør.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s