Blomkålsris

Det er en rigtig genial opfindelse. At erstatte ris med blomkål. Det ligner ris og smager IKKE af blomkål (heller ikke rigtig af ris – men pyt). Konsistensen er fin og de fungerer upåklageligt som erstatning for ris til f.eks. gryderetter.

Blåmkålsris

Ingredienser

 • 1 blomkål
 • salt, vand

Blomkålet skylles og stokken skæres fra. Det skæres i store stykker og blendes fint i en foodprocessor (man kan også rive det på et rivejern, hvis man ikke har en foodprocessor – men det går virkelig stærkt med sådan en fætter). Det finthakkede blomkål kommes i en skål og dækkes med kogende vand tilsat et par ts salt. Efter ca 5 min drænes blomkålet for vand. Herefter kan det opbevares i køleskabet og bruges til ufattelig mange ting. Madbanditten har mange gode forslag på sin blog: pizza, pandekager eller ostebrød.

Selv kan jeg rigtig godt lide at riste det på en pande:

 • en pæn portion revet blomkål
 • 2 ts olivenolie
 • 2 løg i tern
 • 2 fed hvidløg
 • frisk basilikum
 • chili
 • salt
 • revet parmasan ost

Løg og hvidløg svitses i olien til de er klare og lysebrune. Det revne blomkål tilsættes og svitses med i nogle minutter. Frisk, hakket baslikum, chili og salt tilsættes. Serveres evt. drysset med lidt revet parmasan ost.

4 thoughts on “Blomkålsris

  • Kathe siger:

   Hej Trine
   Jeg har aldrig selv frosset blomkålsris, men jeg tænker, at du godt kan fryse de blancherede ris, men de vil sandsynligvis miste lidt af kvaliteten.
   Mvh Kathe

   Like

 1. Lise siger:

  Jeg vil ha’ en foodprocessor NU – at lave blomkålsris på rivejern sviner, er træls og av av fordi jeg river mig på rivejernet. Kan du evt anbefale en god foodprocessor??

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s