Chokoladelagkage med rabarberkompot og vanilleflødeskum.

Normalt springer jeg aldrig over, hvor gærdet er lavest – heller ikke når jeg laver mad. Eller det vil sige, det gjorde jeg ikke, indtil jeg opdagede den færdiglavede chokoladeblanding fra Sukrin (det bør tilføjes, at dette indlæg IKKE er sponsoreret af Sukrin).  Kagen indeholder Sukrin i stedet for sukker, og en del af melet er erstattet med fedtreduceret mandelmel samt FiberFin. Den er ikke totalt low carb, men er pænt langt nede og er som sagt 100 % sukkerfri. Man har en færdiglavet kageblanding og tilsætter æg, olie og vand. Røre, røre i 2 minutter med et piskeris og vupti er kagen klar til bagning. Det er ufattelig nemt.

Sukkerfri chokoladelagkage med rabarberkompot og vanilleflødeskum.

Sukkerfri chokoladelagkage med rabarberkompot og vanilleflødeskum.

Jeg valgte at bage kagen i en springform, da den skulle bruges til lagkage. Man kan sagtens lave den som en almindelig bradepandekage. Fyldet var dels en sukkerfri rabarberkompot smurt ud på hver bund og dels en vanille flødeskum tilsat en økologisk, mørk chokolade fra Woodshade, som har sendt os nogle prøver på deres dejlige chokolade :-). Lagkagen har godt af at trække nogle timer (gerne 6-8) i køleskabet inden servering. Vi pyntede kagen med sigtet sukrin melis, friske jordbær og lidt chokolademynte fra drivhuset.

Ingredienser til 1 lagkage

 • 1  low carb chokoladekageblanding
 • 3 dl vand
 • 3 æg
 • 1 dl neutral olie
 • 1 ts vanillepulver (ikke nødvendig)
 • 1 sp usødet kakao (ikke nødvendig)

Røres sammen og fyldes i springform. Bages midt i ovnen ved 175 gr i ca 35 minutter. Kagen afkøles og skæres i 3 bunde

Ingredienser til flødecreme

Fløden piskes godt (det skal være en ret stiv fløde) sammen med vanillepulveret. Det hakkede chokolade tilsættes.

Pacari Raw chokolade

Ingredienser til rabarberkompot

 • 1 bundt friske rabarber
 • korn fra 1 vaniljestang  eller 2 ts vanillepulver uden sukker
 • sukrin eller flydende sød efter smag (der skal bruges en del, jeg brugte nok 4-5 ts flydende sød)
 • evt non oxal (neutraliserer syren fra rabarberne)

Rabarberne skylles og det yderste skæres af. Koges ved svag varme  med ca ½ dl vand og den flækkede vaniljestang i ca 20 minutter , indtil rabarberne er helt udkogte og bløde. Smages til med flydende sød eller sukrin – eller begge dele. Jeg tog den portion fra, som skulle på lagkagen og rørte ½ ts Agar Agar (vegetabilsk stivelse) i, da kompotten var en smule for tynd. Afkøles.

Sukkerfri chokoladelagkage med rabarberkompot og vanilleflødeskum.

Hvis du har god tid og/ eller ikke vil bruge de 70 kr, som en kageblanding koster, kan du vælge at lave vores gode LCHF chokoladekage, som dog ikke egner sig som lagkage. Men hvis du har det ok med lidt sukker, kan du vælge at lave den  nemme chokoladelagkage, som både er nem, billig og meget lækker .

PS Kagen kan også laves som muffins. Du får ca 16 muffins ud af en kageblanding. Bagetid ca 20 minutter ved 175 grader.

Sukkerfri chokolademuffins

Sukkerfri chokolademuffins

2 thoughts on “Chokoladelagkage med rabarberkompot og vanilleflødeskum.

 1. Lis Klein siger:

  Hvor ser din kage super lækker ud, den prøves – måske her i weekenden…..
  Håber du har det godt…
  Jeg er netop hjemkommet fra Piemonte (Italiens spisekammer) det er et fantastisk område.
  kh Lis

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s