Grønkålssalat med granatæble, valnødder og gedeost

Jeg har mange gode veninder, hvilket jeg er meget taknemmelig for.  Nogen af dem har jeg næsten daglig kontakt med – enten personligt eller via sms/ messenger – andre ser jeg nogle gange om måneden og andre igen ser jeg bare 1 – 2 gange om året.Jeg “bruger” mine veninder til forskellige ting – snakke om børn, arbejde og mad, hyggelige middage sammen med vores mænd, gå til koncerter og festival (hvilket ikke er noget for min mand) – men også til samtaler om de svære ting, som livet indimellem byder os.

Idag havde jeg den skønneste frokostdate med en tidligere kollega, der med tiden er blevet til en rigtig god veninde. Vi ses bare nogle gange om året og fortsætter altid snakken, hvor vi stoppede sidst, vi var sammen. Vi har fulgt med i hinandens liv i 22 år og vi har altid nogle rigtig gode samtaler, hvor jeg bagefter føler mig så beriget.Jeg havde lavet en grønkålssalat som tilbehør til skiver af røget laks. Vi fik også sesamknækbrød med smør til. Når jeg laver kålsalater, krammer jeg altid salaten først, så den bliver lidt blødere og mere delikat. Jeg kommer den snittede salat i en stor skål og tilsætter 1 tsk salt og evt også 1 tsk sukker. Så krammer jeg det ind i salaten med mine bare hænder. Ikke hårdt eller længe – du kan nemt mærke, når salaten er blevet lidt blødere.

Jeg havde forberedt salaten i formiddags, fordi jeg var til styrketræning umiddelbart inden, vi skulle spise. Den kan sagtens stå parat i køleskabet i 2-3 timer, men hvis den skal vente længere, vil forberede de enkelte ingredienser og  vente med at “samle” salaten. Grønkålssalater kan nemlig godt blive lidt smattede, hvis de står for længe med dressing på.

PS Salaten smagte skønt og kan passe fint til julemaden.

Grønkålssalat med granatæble, valnødder og gedeost

Ingredienser

 • 200 g frisk grønkål (kan købes hakket og skyllet i poser)
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. salt100 g blød gedeost, fetaost eller salattern
 • ca 50 g valnødder
 • kernerne fra 1/2 granatæble
 • ca 50 g lyse rosiner eller anden tørret frugt (f.eks. dadler, figner, abrikoser) – kan  sagtens udelades, hvis du spiser striks LCHF

VINAIGRETTE MED ÆBLER, DILD OG PEBERROD:

 • 1/2 syrligt æble i meget små tern
 • 1/2 dl god olivenolie
 • 2 spsk æblecidereddike
 • 2 spsk fibersirup gold eller anden sirup
 • 1 spsk frisk og fintrevet peberrod (kan købes færdiglavet)
 • 1 spsk kapers med 1 spsk lage
 • 2 spsk frisk finthakket dild
 • 1/4 finthakket rødløg
 • friskkværnet peber

Tilberedning

 1. Drys den hakkede kål med salt og sukker og kram den godt til den falder lidt sammen. Det gør kålen mere delikat at spise.
 2. Rist valnødderne gyldne på en tør pande med lidt olivenolie og hak dem.
 3. Halver granatæblet og pres kerner og saft ud.
 4. Rør vinaigretten sammen
 5. Fordel grønkålen i et stort fad og fordel vinaigretten over.
 6. Smuldr gedeosten over og fordel de øvrige ingredienser. Slut med granatæblerne.
 7. Salaten kan laves i forvejen, men skal helst ikke stå i mere end et par timer (så bliver grønkålen smattet).

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s