Squashfritter og lidt om grøntsagsfritter.

Vi LCHF´ere spiser rigtig mange fritter. Eller hvad vi nu skal kalde dem. Mange vil mene, at fritter er falsk varebetegnelse, but I don´t care. Jeg synes, at de smager fantastisk.

Hvis vi skal være ærlige, så er der udover faconen ikke meget fritter over de fleste af vores low carb alternativer til pommes frites. De er sjælden vildt sprøde og de er ikke stegt i frituregryden.
SquashfritterMine favoritter inden for genren er bønnefritter, broccolifritter og blomkålsfritter.

Bønnefritterne er de sprødeste, så med lidt god vilje kan man vel godt kalde dem for fritter. Broccolifritterne smager bare skønt og blomkålsfritterne, som er en slags bagt blomkålsmos, er også dejlige. Synes jeg. Squashfritter

Det er første gang, at jeg har lavet squashfritter. De bliver paneret i æg og en krydret parmesan/ mandelrasp. De er en lille smule besværlige at lave, men de er altså rigtig gode.

Jeg brugte nogle babysquash, som bare blev delt i 4, paneret og stegt i ovnen. De er ikke super sprøde som pommes frites, men de er sprødere end andre grøntsagsfritter. Hvis du vel at mærke ikke giver dem for længe i ovnen – så bliver de nemlig våde og bløde.SquashPå billedet ovenfor kan du se størrelsen på babysquash. Den mørkegrønne squash har en helt almindelig størrelse. Babyerne, som jeg køber i Bazar Fyn er 8 – 10 cm lange.

Vi spiste squashfritterne sammen med aioli til en grillet burger uden bolle

Squashfritter

IngredienserSquashfritter

 • 12 babysquash eller 3 almindelige
 • 4 sp mandelmel (ikke affedtet)
 • 6 sp revet parmesan
 • 1 ts salt
 • ½ ts tørret chili
 • 1 ts paprika
 • 2 ts hvidløgspulver
 • 2 ts løgpulver
 • 2 æg

Fremgangsmåde

 1. Tænd for ovnen på 200 ° varmluft.
 2. Skær babysquash i 4 kvarte eller i 1 x 1 cm stænger, som er ca 7 cm lange. Du skal bevare den grønne skal på en af siderne. Hvis squashen er meget stor, skal du skære lidt af det hvide i midten væk.
 3. Pisk æggene sammen med en gaffel og kom æggemassen i en plastikpose.
 4. Kom ca 12 squashstænger ned i posen ad gangen.
 5. Blæs luft i og luk posen, så du kan ryste den og fordele æggemasse på alle stænger.
 6. Bland mandelmel, parmsan, og krydderier sammen i en tallerken
 7. Vend dine squashstænger med æggemasse på i parmesan/ mandelblandingen (brug evt en madpincet) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De må ikke røre ved hinanden.
 8. Bages midt i ovnen i ca 15 minutter – eller indtil de er gyldne på overfladen. De må ikke få for længe, så bliver de nemlig våde og bløde.
 9. Serveres straks.

Jeg har fundet inspiration til opskriften hos Grillkokkerier.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s