Varme Hveder

Hvedeknopper er et lidt misvisende navn til disse brød, da brødene er bagt uden hvedemel. De er som så meget andet LCHF bagværk bagt med fiberHUSK og mandelmel. Brødene er en smule mere kompakte end de originale, men de er alligevel dejligt luftige uden at blive æggede. Når du får dem ristet godt og smurt med koldt smør – ja så minder de på en vældig behagelig måde om de “rigtige” hvedeknopper
img_2390
På fredag er det Store Bededag, som i gamle dage var den dag om året, hvor alle holdt fri for at kunne bede. Traditionen menes at være knap 200 år gammel. Bagerne, som også skulle holde fri, bagte en masse store hvedeknopper dagen før Store Bededag. Disse kunne folk så købe og varme på selve helligdagen, hvor bageren altså havde lukket.
I dag har skikken – af ukendte grunde – rykket sig en dag frem, så vi spiser de varme hveder (dvs ½ ristet hvedeknop) torsdag aften før Store Bededag.
Hvedeknopper low carb og glutenfri

Varme Hveder

 • Portioner: 10 hvedeknopper = 20 hveder
 • Udskriv

Ingredienser

 • 8 æg str S/M (eller 7 str M/L)
 • 1 dl piskefløde (eller kokosmælk)
 • 100 g smeltet smør
 • ½ dl fiberHUSK
 • 1 ½  dl affedtet mandelmel
 • 6 spsk Sukrin Gold
 • 1 tsk kardemomme
 • 4 tsk bagepulver
 • ½ ts salt

Fremgangsmåde

 1. Tænd for ovnen på 200 ° almindelig varme
 2. Pisk med en håndmikser æggene sammen med smeltet smør og fløde/ mælk.
 3. Bland de tørre ingredienser og pisk dem sammen med æggeblandingen
 4. Lad dejen hvile i ca 10 minutter.
 5. Hvis dejen virker for våd, kan du tilsætte lidt mere mandelmel. Den skal være så fast, at du kan forme boller af den
 6. Med våde hænder former du 10 boller og sætter dem tæt i en ca 20 x 30 cm bradepande med bagepapir.
 7. Pensl bollerne med smeltet smør eller sammenpisket æg
 8. Bages midt i ovnen ved 200 ° i ca 25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte

Varme Hveder

 1. Når hvedeknopperne er kolde, flækkes de og kommer ca 5 minutter i ovnen ved 225 ° varmluft, indtil de er sprøde udenpå, men stadig bløde indeni. Eller du giver dem en tur på brødristeren
 2. Serveres med koldt smør

Næringsindhold i 1 hel hvedeknop uden smør:

 • Kcal: 207
 • Protein:9,1 g
 • Kulhydrat: 1,2 g
 • Fedt: 18 g (E% 80)
Inspiration til opskriften har jeg fra Lowcarb.dk 

6 thoughts on “Varme Hveder

 1. Annemarie siger:

  Det er en opskrift vi kunne få glæde af her i huset – vi har ikke spist stivelse i en måned nu. Jeg bliver nysgerrig efter at høre dig omkring hvilken vej du kan anbefale til det bedste vægttab nu du har prøvet lidt af hvert?
  Og om hvad du har mest succes med?

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Det er svært med anbefalinger omkring vægttab, da vi er så forskellige som mennesker. Nogen fungerer godt med madplaner og regler – for andre kan det virke direkte ødelæggende og føre til endnu mere overspisning.
   Jeg tror ikke længere på ensidige diæter som f.eks. striks LCHF – men mere på en kost, som man nyder at spise og som gør noget godt for én.
   I de seneste par år er min succes og livsglæde masser af gåture (ca 10 km om dagen) – en sund kost med plads til nydelse samt en accept af min +20 kg krop. Jeg har tabt mig 6-7 kg på 2 år, men en masse cm på kroppen og jeg bruger en str 44. Jeg prøver at være tolerant overfor mig selv, hvis jeg “falder i” – og jeg prøver hver dag at mærke efter, hvad jeg har lyst til at spise.
   Hvis jeg skulle søge professionel hjælp til vægttab idag, ville jeg vælge en vanecoach fremfor en diætist. Så får man det bedste fra begge verdener.
   Bedste hilsner Kathe

   Like

 2. Christina siger:

  Jeg giver jo ikke så nemt op, lavede en portion mere her til morgen, denne gang tilsatte jeg pofiber (havde nok kommet i underkanten af mel i første gang). Jeg blandede 1dl mandelmel og 1dl pofiber og fiberhusk – så blev de heller ikke så grå og faldt knap så meget sammen! 🙂

  Like

 3. Christina siger:

  Har lige bagt de her hveder, hvis man ser bort fra udseende – (de faldt sammen og er lidt grå, de ligner langt fra dem på billede :)), smager de faktisk rigtig lækkert, også med en skive ost 🙂 De hævede fint i ovnen, men så snart jeg tog dem ud, faldt de sammen øv øv – mon man kan undgå det?? Nogle tips? Men på trods af det, vil jeg absolut anbefale denne opskrift! God st. Bededag derude 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s