Nem og hurtig rabarbersaft

Forleden fik jeg en kæmpe stak rabarber hjem, som min mor havde været så sød at plukke til mig. Jeg forguder rabarber og glæder mig til at bruge dem i alt fra saft til is og kager. Det her er en utrolig simpel og fool proof opskrift som passer perfekt til en varm sommerdag, hvis jeg selv skulle sige det ;).
RabarbersaftRabarbersaft

Jeg synes godt selv, at det kan give en lidt kunstig smag, når man kun bruger kunstigt sødemiddel (sjovt nok). Så denne gang valgte jeg at bruge halvt sukker og halv kunstig flydende sødemiddel. Man kan også godt nøjes med 100 g sukker, så er saften bare kun lidt sød.

Tanken med dette er egentlig bare, at man ikke altid behøver at gå i den ene ende af grøften og KUN bruge sukker  eller kunstigt sødemiddel. Det er også okay med en mellemvej. Selvfølgelig, hvis du spiser LCHF, er det smartest af undlade sukkeret og bruge Sukrin Gold.

Rabarbersaft

IngredienserRabarbersaft

 • 500 g rabarber
 • 100-200 g Sukrin Gold eller sukker og/ eller sødemiddel (jeg brugte 100 g sukker og ½ tsk flydende kunstigt sødemiddel)
 • 1 l vand
 • ½ tsk vaniljepulver
 • evt 1 stjerneanis
 • evt citronsaft

Fremgangsmåde

 1. Rabarber skæres i små tern. Gem så meget som muligt af den kraftigt røde og hvide del af stilken, da det er her, der er mest smag i.
 2. Rabarber, 100 g sukker (alternativ: 100 g Sukrin Gold) , vand, vaniljepulver og stjerneanis hældes i en gryde og koges i 7 min, eller ind til rabarberne er godt møre.
 3. Smag til med sukker / sødemiddel og citronsaft.
 4. Tag saften af varmen og hæld det igennem en sigte.
 5. Gem ENDELIG kompotten og brug den til f.eks. trifli eller på din yoghurt. Jeg spiser den på min chiagrød om morgenen.
 6. Du står tilbage med en flot rød saft som kan fortyndes med lidt vand afhængig af hvor stærk, du foretrækker din saft.

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig – men du kan på denne måde vælge at støtte vores arbejde med bloggen. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og og kan stå inde for

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s