Lidt om Kokosolie og et godt tilbud

Bulletproof Coffee (BPC)

Som LCHF´ere bruger vi rigtig meget kokosolie. Kokosolie smager skønt og det er fantastisk sundt, hvilket der er skrevet en masse kloge ord om. Jeg skal ikke gentage det hele – blot komme med en lille opsummering:

 • Kokosolie giver hurtig energi i modsætning til andre feststoffer pga dens mellemkædede fedtsyrer.
 • Kokosolie øger stofskiftet og virker fremmende på din fordøjelse
 • Kokosolie øger stofskiftet
 • Kokosolie styrker dit immunforsvar og virker svampe- og bakteriedræbende
 • Kokosolie reducerer dine rynker og giver dig spændstig hud
 • Kokosolie er ketosefremmende

Well – jeg skal ikke kunne sige, om det hele passer (det er jo næsten for godt til at være sandt). Men hvis bare lidt af det er sandt – så er det jo også helt godt. Og så glemte jeg lige at sige, at kokosolien også er varmestabil (modsat mange andre olier), så de gode egenskaber bevares, selvom du opvarmer den.

Kokosolie fås både med og uden kokossmag. Kokosolien med smag skal gerne være en jomfruolie og den med smag, kalder man for en raffineret olie. Jeg har altid begge slags stående på mit køkkenbord. Jeg bruger kokosolien til min morgenkaffe, til at stege maden i, til slik og bagning. Jeg bruger kokosolien med smag, når jeg ønsker kokossmagen – som i karryretter og slik. Hvis jeg bare skal have fedtstof uden kokossmag, bruger jeg den raffinerede kokosolie.

Jeg har altid brugt kokosolierne fra Cocosa, som jeg er rigtig glad for. Det eneste minus er prisen.  LCHF butikken er for nylig begyndt at forhandle den noget billigere kokosolie fra V-COCO – og den er økologisk. Olien er jomfruelig (den med smag) og økologisk – og den er på tilbud lige nu.

Bulletproof Coffee (BPC)-3

Bulletproof Coffee

Kylling med karry, mango chutney og sambal oelek-2

Smørkylling med rød peber og mango i flødesauce

Bountykugler med kondenseret mælk-6

Bountykugler

Læs evt mere i bogen The Coconut Oil Miracle eller hos Madbanditten.

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig – men du kan på denne måde vælge at støtte vores arbejde med bloggen. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og og kan stå inde for.

7 thoughts on “Lidt om Kokosolie og et godt tilbud

  • Kathe siger:

   Hej Sophia
   Jeg synes, at den virker ligeså godt som den dyre fra Cocosa. Og den er også økologisk, så jeg tænker umiddelbart ikke, at der er nogen forskel.
   Mvh Kathe

   Like

 1. Sheila Camilla Nielsen siger:

  Tusind tak for info – jeg har lige bestilt den uden smag. Synes den er god at stege i, og kan godt lide fordelene ved kokosolie.
  Jeg ved af erfaring fra mit arbejde, at kokosolie også hjælper på svære hudproblemer, så der må være “noget om snakken”.
  God weekend!
  Kh Sheila 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Sheila
   Det var så lidt. Ja, det kan bruges til mangt og meget. Selv har jeg aldrig brugt det på huden – men måske det kunne afhjælpe nogle tørre hæle?
   Også god weekend til dig.
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s