Peanutbutter Chokoladekage i Kop

Disse mikroovnskager eller mug cakes eller kager i kop findes der et hav af opskrifter på. Jeg bager dem egentlig ikke så tit. Dels “tåler” jeg ikke kager (= jeg bliver for tyk) og dels synes jeg, at mange af dem er en smule (eller ret meget) tørre i det.

Denne opskrift kunne jeg imidlertid ikke stå for – så den blev afprøvet og tilpasset danske forhold. Kagen har en lækker peanutbutter/ chokolade smag og den er dejlig brownieagtig i konsistensen.

Når det er sagt, så er det en kage, som er bagt på 1 minut – og derfor er den ikke helt så saftig som en ovnkage (vær opmærksom på, at du ikke bager den for meget – så bliver den nemlig meget tør). Jeg serverede den med 1 spiseskefuld creme fraiche 38% (du kan også bruge flødeskum) og et jordbær. Velbekomme.

PS Kage i kop er en smart opfindelse, hvis du bare trænger til kage HER & NU. Men pas på. Det er ikke uden grund, at kagerne også kaldes for “Verdens Farligste Kage”…Peanutbutter chokoladekage i kop

Ingredienser til 2 kager:

Evt også lidt creme fraiche 38% eller flødeskum samt friske bær til servering.

Fremgangsmåde:

 1. Smelt peanutbutter/ smør
 2. Rør æg og Sukrin i
 3. Rør de tørre ingredienser i.
 4. Smør 2 små skåle eller kopper (i ramekin størrelse)
 5. Fordel dejen i skåle
 6. Bag 1 kage ad gangen i mikroovnen ved fuld effekt i ca 40 sek afhængig af effekten i din mikroovn. Laver du 1 stor kage i stedet for 2 små, skal den have ca 1 minut. Min mikroovn har en effekt på 900 watt. Kagen skal virke en smule ubagt, når du tager den ud. Den må ikke blive overbagt, så bliver den tør. Hellere en smule for lidt end for meget.
 7. Server lun eller kold f.eks. med 1 sp creme fraiche 38% og 1 jordbær

Peanutbutter chokolade kage i kop

Næringsindhold 1 kage (incl smør til smøring af skål, men uden tilbehør):

 • Kalorier: 240
 • Protein: 9 g
 • Kulhydrat: 2,8 g
 • Fedt: 21 g (E%: 80)

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig – men du kan på denne måde vælge at støtte vores arbejde med bloggen. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og og kan stå inde for.

Det smukke skærebrædt på billederne er lavet af bambus og er sponsoreret af Endavourshopping.dk 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s