Kakao

Regn og rusk og efterår –  og endelig weekend. Da jeg idag cyklede hjem fra arbejde, mærkede jeg for 1. gang i år, at nu er efteråret kommet. Det var halvmørkt allerede midt på eftermiddagen, vådt og blæsende – og gaderne var fyldt med blade i alverdens smukke gyldne farver. Jeg kan faktisk godt lide efteråret. Jeg elsker farverne, mens mørket og kulden indbyder til indendørs hygge med stearinlys og varme drikke.

Rav Food Birdie

Dagens drik, som både er uden sukker og uden mælk, har jeg valgt at lave med kakaosmør i modsætning til de fleste opskrifter på LCHF kakao, der er lavet på kokosolie. Kakaosmør har en intens eftersmag af ægte kakao – det er som om man først smager det, når det er forsvundet fra tungen. Jeg har taget udgangspunkt i æggelatten, som jeg er stor fan af. Det lyder måske ikke så lækkert med rå æg i varme drikke, men det kogende vand ligesom tilbereder ægget og drikken får en lækker cremet konsistens. Husk også at bruge en kvalitetskakao – det kan nemlig smages (og tjek kulhydratindholdet, da der er meget forskel) .

Hvis det skal være rigtig vildt og du har 5 minutter ekstra, kan du lave en Eigthie i mikroovnen og nyde den med koldt smør sammen med din kakao. Velbekomme og rigtig god weekend.
Varm kakao uden sukker og mælk-2-2 Varm kakao uden sukker og mælk-5 Eigthie

Ingredienser til ca ½ l kakao:

Fremgangsmåde:

 • Hvis du bruger kakaosmør, skal det lige smeltes i en høj beholder i din mikroovn
 • Tilsæt æg, kakaopulver, vanilje og Sukrin Gold og blend det hele sammen med din stavblender.
 • Tilsæt kogende vand, indtil du har en passende konsistens.
 • Smag på kakaoen og tilsæt evt mere Sukrin, hvis den skal være sødere.
 • Serveres i glas med en klat flødeskum.

1000 tak til Randirosa for din altid gode inspiration 🙂

Dette indlæg indeholder affiliate links fra LCHFbutikken, der giver os kommission, hvis du køber noget den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og kan stå inde for

6 thoughts on “Kakao

 1. Frida Petersen siger:

  Åh, der er ikke noget bedre end varm kakao på sådan en dag fyldt med efterårsrusk som idag. Det vil jeg helt klart prøve. Skønt med en opskrift uden mælk – for os der er overfølsomme overfor det. 😉 Tusind tak!

  Like

  • Kathe siger:

   Helt ok – jeg er også ret vild med den. Egentlig er det Ninas fugl og hun købte den hos en kunstner på en ferie i Tjekkiet for 12-15 år siden. Jeg mener, at hun brugte alle sine ferielommepenge på den. Heldigvis tog hun den ikke med, da hun flyttede hjemmefra, så nu står den og pynter i haven 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s