Grønne LCHF lasagneplader

Jeg har lavet disse grønne lasagneplader udfra opskriften på vores LCHF pasta. Da jeg har en masse lækkert brøndkarse i haven (og det gror som bare pokker), blev det plukket og brugt til lasagnepladerne. Brøndkarse er nærmest en eksplosion af sunde stoffer. Det indeholder en masse C-vitamin, betacaroten samt E-vitamin, der bl.a. beskytter vores hud og tilfører den fugt, så vi ikke bliver så rynkede. Du kan sagtens bruge f.eks. basilikum, spinat eller rucola i stedet for – eller noget andet grønt

Pladerne blev ganske vellykkede og en fryd både for øjet og for ganen. Jeg lavede en traditionel lasagne med almindelige plader og en LCHF lasagne med disse plader. Mange af gæsterne foretrak faktisk LCHF lasagnen, da pladerne her er vældig bløde og lækre. Du skal bare være opmærksom på, at de ikke absorberer væsken fra kødsaucen ligeså godt som traditionelle plader, så en LCHF lasagne har virkelig brug for den lange trækketid.

Grønne LCHF lasagnepladerLCHF Lasagne Bolognese

Ingredienser til 1 bradepandefuld = 10 lasagne plader = lasagne til 4-6 personer:

 • 4 æg
 • 125 g frisk ost (som Philadelphia – jeg bruger altid LIDL eller Aldis udgave, der koster ca det halve)
 • 2 store ts HUSK psyllium frøskaller
 • ca 35 g Pofiber
 • ca 2 håndfulde brøndkarse (eller andet grønt)
 • 1 knivspids salt
 • olie (oliven eller kokos) til at smøre bagepapiret med

Grønne LCHF lasagneplader Grønne LCHF lasagneplader Grønne LCHF lasagneplader

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 150 grader.
 2. Med din stavblender (vi bruger vores fantastiske Bamix) skal du blende æggene luftige med brøndkarsen.
 3. Tilsæt ost, salt , Pofiber og HUSK og blend det hele til en ensartet masse. Du kan vælge at bruge udelukkende HUSK eller Pofiber (1 sp HUSK = ½ dl Pofiber). Jeg kan godt lide at blande det, da Pofiber er smags neutralt og HUSK binder væsken rigtig godt. Prøv dig frem, men husk at du kan først regne med konsistensen efter ca 10 min trækketid. Konsistensen skal være tykt flydende (se billede) inden trækketid og som en lind fars efter ca 10 minutters trækketid.
 4. Lad massen hvile  i min. 10 min. Er massen stadig for tynd, kan du tilsætte mere HUSK eller Pofiber, indtil den er til at arbejde med.
 5. Hæld massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør et andet stykke bagepapir med olie og læg dette oven på massen med olien nedad.
 6. Rul massen ud som en stor “pandekage”, så den fylder hele bagepladen. Det gøres nemmest med dine hænder.Bag din pastaplade i 10-15 min og lad den køle af.
 7. Herefter skærer du den i plader på ca 8 x 17 cm (som almindelige lasagneplader) – eller en anden størrelse, hvis du har lyst.
 8. Lasagnepladerne kan opbevares i køleskab i nogle dage eller fryses.

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

2 thoughts on “Grønne LCHF lasagneplader

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s