Cremet blomkålssalat med sommergrønt

Blomkål igen, igen – ja, jeg ved det. Men det har sin forklaring. Måske savner du ligesom jeg en erstatning for vores traditionelle kolde kartoffelsalat, som er populært tilbehør til sommerens grillmad?

Idag skulle vi finde noget hurtigt tilbehør til en gang gode pølser, som skulle en tur på grillen. Det blev til en LCHF´iceret kartoffelsalat, hvor kartoflerne blev udskiftet med blomkål, som vi havde tilovers fra aftensmaden igår. Det blev vellykket.

Jeg nød mine grillpølser og den cremede blomkålsalat, som efter min mening sagtens kan hamle op med den traditionelle kartoffelsalat. Manden – tja, han fik noget frisk flûte til sine pølser samt en anden salat og så var han også lykkelig.IMG_5890

Cremet blomkålssalat med sommergrønt

Ingredienser

 • ca ½ let kogt blomkål plukket i små buketter
 • 1 bundt radiser
 • 2 forårsløg
 • 1 håndfuld friske krydderurter (jeg brugte timian, brøndkarse og purløg fra drivhuset)
 • ca 3 store spsk creme fraiche 18%
 • ca 1 stor spsk mayonnaise
 • ca 1 tsk dijon sennep
 • salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 1. Rør dressingen af cremefraiche, mayonnaise, sennep, salt og peber.
 2. Smag den til, så du er sikker på, at den smager godt.
 3. Tilsæt let kogt blomkål i små buketter samt fintsnittede radiser og forårsløg.
 4. Anret det hele i en skål og pynt med de friske krydderurter.
 5. Slut af med lidt friskkværnet peber.
 6. Salaten må gerne trække, men det er ikke et must.

7 thoughts on “Cremet blomkålssalat med sommergrønt

 1. Anja siger:

  Jeg elsker at lave kold blomkålssalat i stedet for kold kartoffel salat, og det er blevet en familie favorit, ligesom det har bredt sig til venner og bekendte. Jeg kan se vii gør det samme, dog har jeg en anden dressing du måske osse kunne finde lækker. Det er jo LCHF så fedt procenten får lige et nøk op. Jeg bruger de samme ingredienser til salaten som dig, men dressingen til et medium blomkålshoved er:

  2 voldsomt store spsk Hellmanns Mayonnaise (svarer nok til 4 alm spsk)
  1/2 dl piskefløde
  1 spsk mild sennep
  Salt og peber

  Jeg rører det rigtigt godt, så tykner det og bliver den lækreste dressing. Den kan med held varieres med hhv. Purløg, persille eller hvidløg – hvad man er til. Men det er en sikker vinder HVER gang.

  Tak for en skøn hjemmeside – altid dejlig inspiration at hente.

  Like

 2. Xenia siger:

  Jeg laver også stort set altid blomkålssalat i stedet for kartoffelsalat, når der skal grilles! Det er fantastisk – som blomkål jo generelt er 😉 Ærter er i øvrigt en skøn tilføjelse (a la her), hvis I også gerne bruger dem en gang imellem 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa

   Ja, blomkål er super godt. Vi bruger indimellem friske ærter til pynt – det kan vist ikke vælte noget kulhydratbudget 🙂

   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s