Ugens Top 3 # Søde sommerdesserter

Idag læste jeg et skilt, hvorpå der stod, at DESSERT er stressed stavet bagfra. Det skulle nok forstås på den måde, at desserter modvirker stress, hvilket vel ikke er helt usandt. Eller hvad tænker du?  Jeg har arvet min bedstefars søde tand og jeg elsker desserter, som altid kan gøre mig i godt humør. Det er ikke så tit, at vi får desserter med sukker – men når jeg laver gæstemad, går jeg indimellem på kompromis med LCHF principperne og laver sukkerdesserter (som de kaldes i vores familie).

Faktisk er jeg slet ikke så god til at lave rigtige desserter. Du ved, sådan nogle flot komponerede anretninger, som de rigtig dygtige dessert kokke laver. Mine desserter er næsten altid til den enkle side – som for eksempel noget med en lækker brownie eller fragilité, en god is og  lidt frisk frugt. Her får du et bud på 3 af mine yndlingsdesserter. Jeg synes, at det er fint at drikke en kold og lidt sød Riesling til disse desserter – eller en Prosecco, hvis du er mere til bobler og det knap så søde.

ravfood-2205Creme brulee

Vaniljefløde med bær og melon LCHF

Nøddekarameltærte med mazarinbund

Denne tærte laver du, hvis du har lyst og mod til at tilbringe nogle timer i køkkenet. Den er ikke vanskelig som sådan, men det tager nogle timer, da du både skal lave en linsedej, en mazarinmasse og karamellen til at komme ovenpå nødderne. Men når det er gjort, så garanterer jeg, at du får en tærte, der får mundvandet til at løbe og englene til at synge.

Crème brûlée

En meget fransk og meget enkel dessert med en intens smag af vanilje og fløde. Kombinationen af den sprøde karamel og den bløde, men alligevel faste creme er velsmagende. Som min søde mand sagde med julelys i øjnene, første gang han smagte den :”Det er som at få en spandauer, hvor man kan nøjes med at spise cremen”. 

Vaniljefløde med bær og melon (LCHF)

Vaniljefløde er den nemmeste LCHF dessert, som jeg kender. Du kan lave den på ganske få minutter og der kræves kun 2 ingredienser – nemlig vanilje og fløde – samt nogle friske bær.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s