Vaniljefløde med bær og melon

Først på ugen var vi til et super godt foredrag med Jane Faerber aka Madbanditten i Munkebo. Jane fortalte en masse spændende ting om LCHF. Også meget, som jeg ikke vidste i forvejen. Blandt andet kom hun ind på desserter. Når man laver LCHF desserter er det en stor udfordring, fordi vi generelt forbinder desserter med sukker. Når vi blander sukker eller sødemidler i vores fede mejeriprodukter (for eksempel i mascarpone, creme fraiche eller flødeskum) betyder det, at vi kan indtage en meget større mængde, end hvis det ikke er sødet.

Hvis man spiser disse produkter uden sukker, har de fleste af os en naturlig grænse for, hvor meget vi kan indtage. Og det er som regel betydeligt mindre, end når vi spiser de sødede udgaver. Når vi skal have en dessert fredag aften, er det oftest lidt bær og frugt med vaniljeflødeskum. Det smager fantastisk og vi nyder frugten ekstra meget, når vi ikke spiser det i hverdagen. Her er et par tips i forhold til LCHF og desserter. Vaniljefløde med bær og melon LCHF

Vaniljefløde med bær og melon LCHFVaniljefløde med bær og melon LCHF

 • frugt spises kun som dessert – og ikke hver dag
 • melon er den mindst kulhydratrige frugt med sine 5 g kulhydrat/ 100 g (men pas på med mængden)
 • spis hellere bær end frugt, da de indeholder færre kulhydrater
 • spis det altid sammen med et fedt usødet mælkeprodukt (creme fraiche 38%, flødeskum, mascarpone)
 • du kan evt tilsætte usødet vaniliepulver til din flødeskum
 • pynt eventuelt med få hakkede nødder, kokoschips eller cacao nips, så der også er lidt sprødt

Ingredienser til ca 4 personer

Fremgangsmåde:

Pisk fløden til skum og tilsæt vaniljen. Kom det evt i en sprøjtepose og fordel det i 4 vinglas. Husk, at hvis du spiser LCHF skal der være forholdsvis mere flødeskum end frugt. Fordel bær og frugt ovenpå flødeskum og pynt med kokoschips og cacao nips.

Dette indlæg indeholder affiliate links fra LCHF butikken, der giver os kommission, hvis du køber noget den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og kan stå inde for.

6 thoughts on “Vaniljefløde med bær og melon

  • Kathe siger:

   Tak og god fornøjelse. Den er jo ufattelig nem og kan laves med alle slags bær. Måske gule hindbær, melon og ananaskirsebær kunne være en rigtig påskeudgave 🙂
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s