Crème brûlée

Crème brûlée er en meget enkel dessert, hvor den helt sprøde karamel møder den fløjlsbløde og velsmagende creme. Som min søde mand – efter den første mundfuld – sagde med julelys i øjnene :”Det er som at få en spandauer, hvor man kan nøjes med at spise cremen”. Vi spiste den brændte creme med sukrede, syrlige ribs, hvilket fungerede rigtig godt.

Det enkle ved en crème brûlée er ingredienserne, mens det svære er at få smagen og konsistensen helt perfekt. Cremen skal være som en creme og ikke som en æggestand. Den skal smage af fløde og vanilje – men endelig ikke for meget af æg.  I begge tilfælde kan det gå galt, hvis du udelukkende bruger æggeblommer og/ eller bager den for varmt eller for længe.

Du skal have en mini gasbrænder for at kunne lave karamellen oven på cremen. Brændingen foretages umiddelbart inden servering og er lidt af et show off (så snyd endelig ikke gæsterne for at følge med). En brænder koster ca 200 kr og fås hos alle isenkræmmere.

Jeg har ikke lavet desserten low carb, men jeg tænker, at man uden problemer kan udskifte rørsukker med Sukrin Gold.Creme brulee

Crème brûlée

Ingredienser

 • 5 dl fløde
 • 2 dl sødmælk
 • korn fra 1 stang vanilje
 • eller ca 1 tsk vaniljepulver (eller vaniljeessens)
 • 150 g sukker (eller Sukrin Gold)
 • 3 æg
 • 2 tsk sukker/ ramekin til afbrænding
 • friske ribs eller anden syrlig frugt
 • 8 ramekinforme á ca 2 dl

Fremgangsmåde

 1. Bland det hele undtaget æggene. Bring det i kog og pas på, at det ikke brænder på.
 2. Rør godt rundt så det ikke brænder på.
 3. Når det er kølet ned til 50 ° (lunkent) blandes æggene i (herved undgås, at æggene stivner)
 4. Pisk æggene godt ud i flødeblandingen – brug evt en stavblender.
 5. Kom ca 1 dl (dvs lidt mere end 1) creme i 8 små ramekinforme.
 6. Bag i vandbad i ovnen i 30 min ved 150 ° (varmluft). Det er vigtigt, at der er rigeligt med vand i bradepanden, da det forhindrer æggecremen i at blive for hurtig varm (hvis det sker, så får du den meget æggede smag, som vi gerne vil undgå)
 7. Cremen skal være fast i kanten, men den skal stadig være lidt “blævret” i midten, når du tager den ud af ovnen. Hvis den bliver gennembagt, bliver det en æggstand med sukker – og det smager ikke særlig spændende.
 8. Ramekinformene dækkes med film og sættes i køleskabet, indtil de er helt kolde. Kan sagtens laves dagen i forvejen.
 9. Umiddelbart inden servering, skal du dække toppen med ca. 2 strøgne tsk rørsukker og brænde forsigtigt med gasbrænder, indtil sukkeret karamelliserer.
 10. Serveres gerne med lidt frisk, syrlig frugt til.

Jeg har fundet inspiration til opskriften hos Kvalimad.dk , hvor du også finder en video, som fint forklarer hele processen.

 

2 thoughts on “Crème brûlée

 1. Janne siger:

  Vil blot sige tak for en DEJLIG blog – jeg er på kur (som I altid) og det her sted har et godt mix af det hele, både slank og lCHF som jeg drømmer om at praktisere 😉

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Janne
   1000 tak for dine søde ord. Vi er altid glade for at kunne inspirere andre – og dejligt at du kan bruge lidt af det hele. Det er også sådan, at det fungerer for os 🙂
   Mange hilsner og pøj pøj med kuren
   Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s