Kathes uge menu på 1000 kcal/ dag – med masser af fisk og 1½ tabte kilo :-)

 Jeg er som tidligere nævnt her på bloggen gået igang med mit eget lille bikiniprojekt, da jeg gerne vil tabe 6 kilo, inden jeg skal på ferie medio august. Det kræver en ret så stram diæt. Jeg har i den forløbne uge (på nær 2 dage) holdt mig på 1000 kcal. Her er ikke plads til voldsomme udskejelser, men man kan godt komme igennem dagen uden at blive voldsom sulten, hvis man økonomiserer med sine kalorier. Jeg satser på et  minimumindtag på 100 g protein om dagen. Min kost er ikke super low carb, da jeg får mellem 60 og 80 g kulhydrat om dagen. Hvis jeg ikke skulle så langt ned i kalorier, ville jeg have lidt flere af de gode fedtstoffer med som for eksempel mandler og avocado – men det vil jeg gemme til ferien 🙂

Vægttab fra mandag – mandag = 1½ kg.

Kathe Rav før og efter billeder

Jeg er periodespiser forstået på den måde, at der er retter, som jeg i nogle perioder spiser meget tit – og så i andre perioder slet ikke.  For eksempel har jeg haft i sidste uge haft flere bøtter med fedtforbrændings suppe stående i køleskabet, der desuden er fyldt med en masse grøntsager til salat, samt bøtter med færdiglavet jordbærskyr. Min træning er også lidt ensformig, fordi jeg døjer med generne fra en rygfraktur sidste sommer. Derfor er kan jeg stort set kun cykle, gå til spinning og lave rygtræning. Kostmæssige sidespring i løbet af ugen var 2 x vaffelis , 2 kolde pilsnere til grillmaden lørdag aften og en pølse samt 2 glas hvidvin søndag aften.  Men det viser jo bare, at det godt kan lade sig gøre at være på kur, skeje en smule ud og alligevel tabe sig 1½ kilo på en uge. Jeg må slutteligt tilføje, at jeg elsker fisk – og denne uge har været lidt af en fiske uge (ser jeg nu). Hvis man ikke er til fisk, kan disse måltider sagtens erstattes af andet magert kød – f.eks. kylling.

Morgenmad ca 150 kcal:

 • mandag: Nupo vanilla mango iceblend ( 1 brev blendet med 250 ml vand og ½ pose isterninger)
 • tirsdag: 300 g jordbærskyr + 15 g fiberkost
 • onsdag: 300 g jordbærskyr + 15 g fiberkost
 • torsdag: 300 g jordbærskyr + 15 g fiberkost
 • fredag: 300 g jordbærskyr + 15 g fiberkost
 • lørdag: Nupo vanilla mango iceblend
 • søndag: Nupo vanilla mango iceblend

Skyr med jordbær på 3 forskellige måder

Frokost ca 200 kcal:

 • mandag: 400 g fedtforbrændings suppe med ½ dåse tun
 • tirsdag: 400 g fedtforbrændings suppe med 100 g rejer
 • onsdag: 300 g blandet salat med 100 g kylling og 35 g kogt, grov bulgur med 3% Cæsar dressing fra Beauvais
 • torsdag: 400 g fedtforbrændings suppe med ½ dåse tun
 • fredag: 400 g fedtforbrændings suppe med ½ dåse tun
 • lørdag: 125 g mager krebinet og 300 g blandet salat med 3% Cæsar dressing fra Beauvais
 • søndag: 150 g rejer og 300 g blandet salat med 3% Cæsar dressing fra Beauvais

Fedtforbrændings suppe

Aftensmad ca 350 kcal:

Jeg bruger koldpresset rapsolie til at stege min mad i.

 • mandag: 350 g bolognese sauce med 35 g kogt fuldkornspasta og 300 g blandet salat + 3% Cæsar dressing fra Beauvais
 • tirsdag: 100 g gammeldags oksesteg + 300 g blomkålstzatziki + 100 g stegte gulerødder
 • onsdag: 200 g rejer + 300 g blomkålstzatziki + 10 g Hellmanns chilimayonaise
 • torsdag: 150 g tunfrikadelle + 300 g blomkålstzatziki + 100 g stegte gulerødder
 • fredag: 250 g rødspættefilet stegt med garam masala og 300 g blandet salat med  35 g kogt, grov bulgur med 3% Cæsar dressing fra Beauvais
 • lørdag: 250 g rødspættefilet grillet i pakke med krydderurter og 300 g blandet salat med  35 g kogt, grov bulgur med 3% Cæsar dressing fra Beauvais. Hertil 2 gode, kolde pilsmere.
 • søndag: 150 g grillet flanksteak, 1 grill pølse, 300 g blandet salat med 3% Cæsar dressing fra Beauvais og 2 glas hvidvin

Gammeldags oksesteg med pilsner i Römertopf

Tunfrikadeller

Mellemmåltider 150 – 200 kcal:

 • mandag: 300 g jordbærskyr
 • tirsdag: 300 g jordbærskyr
 • onsdag: 300 g jordbærskyr
 • torsdag: 1 vaffelis med guldkaramel (UPS, men vi var til Nyborg Voldspil) – 350 kcal
 • fredag: Iceblend espresso (uden flødeskum)
 • fredag: 2 klidkiks med tranebær fra Minumum med 2 skiver 30+ ost
 • lørdag: gammeldags isvaffel med 2 kugler kokossorbet + flødeskum (helt uden for nummer – I know) – mindst 350 kcal
 • søndag: 300 g jordbærskyr med 15 g hjemmelavet, sukkerfri kokoscrunch

Iceblend espresso

Træning:

 • mandag: 30 min cykling + 30 min rygtræning
 • tirsdag: 45 min spinning
 • onsdag: 30 min rygtræning
 • torsdag: 30 min cykling + 45 min spinning
 • fredag: 30 min cykling
 • lørdag: 30 min rygtræning
 • søndag: 45 min spinning

13 thoughts on “Kathes uge menu på 1000 kcal/ dag – med masser af fisk og 1½ tabte kilo :-)

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Nu er dette indslag gammelt – og jeg spiser ikke således længere. Jeg mener ikke, at jeg spiste mellemmåltider dengang – det er der næsten ikke plads til med kkun 1000 kalorier.
   Idag spiser jeg striks LCHF. Jeg ligger på 1500 kcal dagligt (ca 120 g fedt, 70 g protein og max 20 g kulhydrat). Jeg spiser kun de 3 hovedmåltider – men er heller ikke sulten indimellem. Fredag og lørdag nyder jeg et par glas rødvin.
   Mange hilsner
   Kathe

   Like

 1. Agathe Thrue siger:

  Tak for super god inspiration! Jeg skal til at igang med at tabe 3-5 kg, så det er ikke meget, men alligevel er det rart at kunne finde gode opskrifter og en konkret plan, når man ikke er så erfaren med vægttab 🙂 Hvor længe kan suppen holde sig?

  Like

  • Kathe siger:

   Jeg plejer at have den stående en lille uges tid i køleskabet. Det er uden problemer. Jeg laver den uden kød og tilsætter så det, når jeg varmer den portion op, som jeg skal spise.
   Rigtig meget held og lykke med projektet.
   Mange hilsner Kathe

   Like

 2. Simone siger:

  Det er virkelig sejt 🙂 Jeg tager hatten af for dig. Men jeg har et spørgsmål. Hvordan kan du dog holde ud at spise suppe i sådan en varme som nu?

  Like

  • Kathe siger:

   Nu var det ikke helt så varmt i den omtalte uge. Men generelt har jeg ikke noget problem med at spise suppe i varme. Man får det jo også tit sydpå. Jeg spiser måske suppen knap så varm som om vinteren – og så er det mere grøntsags supper, som jeg spiser om sommeren – eller en kold gazpacho 🙂

   Like

  • Kathe siger:

   Jeg fik denne mail fra Simone fra http://www.tyktogtyndt.blogspot.dk/- og har fået lov til at lægge den + mit svar op, så andre også kan få glæde af den:

   Hej Kathe,
   Jeg nyder at læse din gode blog. Da jeg selv er igang med et væggtab, der skal ende ud i minus 20 kg. Jeg synes det virker uoverskueligt, men jeg er sikker på jeg nok skal nå det.
   Men hold da op jeg synes det er svært.
   Der er så mange ting jeg gerne vil fortsat, nu hvor det er sommer, vil jeg gerne have en is og i varmen er det svært at få trænet, og det hænger bare ikke sammen med et vægttab..
   Jeg vil gerne følge mange af dine opskrifter da jeg tænker de er tænkt på et vægttab, men når jeg kigger dem igennem, ser jeg mange ting som jeg ikke lige har i køkken skabene, som Husk, sukrin osv. Hvad anbefaler du som en start at købe ind, og hvor synes du jeg skal starte i alt det her vægttab?

   Jeg håber ikke min mail blev alt for rodet og forvirrende, men jeg håber ihvertfald at du kan hjælpe mig.

   Med venlig hilsen
   Simone

   Hej Simone
   Dejligt at du har lydt til at tabe dig – det er i hvert fald en god begyndelse. Jeg brugte min gode diætist under mit vægttab, for du har ret i, at det er svært at overskue. Men ikke umuligt.

   Du skal til en start finde ud af de store linjer for din kostomlægning. Vil du spise low carb? Hvad med fedt? Og kunstige sødemidler?
   For mig har det fungeret at blive 100% sukkerfri – dvs ingen sukker over hovedet. Jeg spiser heller ikke kartofler, ris, pasta og brød i hverdagen. Det er kommet til efter mit vægt tab. I starten spiset jeg ca 50 g kogt fuldkornspasta eller ris eller kartofler og et ½ stykke rugbrød en gang imellem. Slutteligt sparer jeg på fedtet og spiser næsten ikke animalske fedtstoffer.

   Nu kan du få mine anbefalinger til indkøb:
   1. Til sukker erstatning: sukrin almindelige (som sukker) og sukrin gold (farin – det smager super dejligt). Sukrin har de samme egenskaber som melis og kan f.eks. bruges til bagning mm. Hvis man skal bruge meget sukker, bliver det lidt dyrt. Her bruger vi flydende sød (Cologran fra Lidl) – den har ikke så meget bismag, synes vi.
   2. Til erstatning for brød, bruger vi Minumum Fiberkiks med tranebær (fås i Føtex og Bilka). Desuden spiser vi mange grøntsager og laver ris af blomkål og pasta af squash og gulerødder (søg opskrifter på bloggen).
   3. Gode fedtstoffer er kokosolie og rapsolie til stegning. Oliven olie til kolde ting. Mandler er de bedste nødder (søg mandler på bloggen), men også avocado og andre nødder i begrænsede mængder.
   4. Jeg kan anbefale et medlemskab hos madlog.dk (koster 99 kr for 10 uger). Hvis du vejer og logger din mad, vil du få en god fornemmelse for, hvor meget du spiser.

   Rigtig held og lykke med projektet. Og husk, der er ikke noget, der smager så godt som slank føles.

   Mange hilsner
   Kathe

   Like

 3. Sheila siger:

  Det ser i mine øjne ud som en rimelig mættende kost, trods de få kalorier. Men du er jo om nogen, vant til at få noget sundt og lækkert ud af det “regnskab” du har at gøre med, efter den proces du har været igennem. 1½ kilo er flot, stort tillykke foreløbig! 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Den er også ok mættende, hvilket som nævnt i indslaget sagtene kan lade sig gøre, hvis man finder madvarer med få kalorier og meget protein. Det giver max mæthed (når man spiser low carb altså ;-))

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s