Fristende fennikel råkost med asparges, melon og fåre feta

Dagens salat til den grillede svinekam blev en  virkelig lækker sag, inspireret fra Claus Meyers skønne bog Salatværkstedet. Den smager  dejligt med den søde cantaloup melon og den salte feta. Et godt alternativ til den klassiske vandmelon/rødløg/ feta salat 🙂

Fristende fennikel råkost med asparges, melon og fåre feta

Fristende fennikel råkost med asparges, melon og fåre feta

Ingredienser:

 • 1 fennikel
 • 1 moden cantaloup melon
 • 1 bundt grønne asparges
 • 3 forårsløg
 • 1 håndfuld mynte
 • 1 håndfuld feldsalat
 • 1 håndfuld hakkede, saltede, røgede mandler 
 • 100 g fårefeta (eller almindelig feta eller cremet gedeost)

Marinade:

 • ½ dl æblecidereddike
 • 1 dl olivenolie
 • 1 sp sukrin
 • 1 fed hvidløg
 • salt, friskkværnet peber

Rengør fenniklen i vand og skær den i ultratynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Ven fennikel strimlerne med lidt groft salt. Skræl melonen, del den i 2, fjern kernerne og skær kødet i lange, tynde stykker. Man kan også lave små melonkugler med et parisiennejern (det er bare et ret stort arbejde, men ser super flot ud). Skær asparges i tynde skiver på skrå (det ser så professionelt ud :-)).

Fristende fennikel råkost med asparges, melon og fåre feta

Til marinaden blandes det våde med finthakket hvidløg og krydderier. Rystes sammen. Vend melon og grøntsager med marinaden og anret salaten. Slutteligt drysses med smuldret feta og pyntes med lidt mynte og friskkværnet peber. Denne salat skal serveres med det samme. Man kan sagtens ordne det hele i forvejen, men først vende det i marinaden til sidst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s