Grillet, røget svinekam med laurbær og sprøde svær

Vi er normalt ikke så begejstrede for svinekød, fordi det ikke smager af særlig meget – efter vores mening, altså. Men denne ret kommer altid frem fra gemmerne, når grill sæsonen sætter ind. Det er en super sommerlig måde at spise flæskesteg på og den røgede, saftige steg med sprøde svær er virkelig lækker grill mad. jeg lavede den med laurbær fra det lokale marked i Las Palmas, hvor vi var på ferie for ca 1 måned siden :-). Til den røgede smag brugte vi  Hickory Firespice (købes i Silvan, Bauhaus mm). Stegen bliver bedst på en Weber ( eller en anden kuglegrill), da den skal steges over inddirekte varme.

Grillet, røget svinekam med laurbær og sprøde svær

Ingredienser

  • 1 svinekam på ca 2 kg
  • en masse laurbær
  • groft salt, peber
  • Hickory firespice
  • 1 kuglegrill

Stegen duppes tør og sværen ridses næsten helt ned til kødet. Bagsiden krydres med salt og peber. Rigeligt med groft salt og frisk kværnet peber drysses ovenpå sværene og gnides godt ned i rillerne. Det er vigtigt at få saltet godt ned, da det er med til at sikre en god, sprød svær. Laurbær (evt halve) lægges i rillerne.  Stegen placeres på en grillbakke og understøttes evt. med staniol, så den er helt lige for at sikre en ens bruning.

Grillet, røget svinekam med laurbær og sprøde svær

Grillet, røget svinekam med laurbær og sprøde svær

Træflisen lægges i blød i vand i mindst ½ time. Grillen gøres klar. Når kullene er varme, hældes den afdryppede træflis på. Lufthullerne på grillen lukkes til og der opsamles røg inde i grillen i ca 5 min, inden stegen lægges ind i grillen.  Lufthullerne åbnes igen (ellers går grillen ud) og der grilles, indtil stegen har opnået en temperatur på ca 71 grader (svag rosa). Dagens steg fik ca 1 time, men desværre blev sværene ikke helt sprøde, så de fik en ekstra tur i ovnen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s